27 april 2024
torsdag, 04 juni 2020 15:21

Jonas Karlsson, ny näringslivschef i Södertälje

Skrivet av 

 

 

 

 


 

 

Södertälje kommun har utsett Jonas Karlsson (bilden) till ny näringslivschef. Han har mångårig chefs- och ledarskapserfarenhet från privat och offentlig sektor. Idag arbetar Jonas Karlsson som näringslivschef i Nynäshamns kommun.

– Med Jonas Karlsson får vi en modern ledare som har en bred kunskap om näringslivet och om våra lokala förutsättningar i Södertälje kommun, säger Rickard Sundbom, stadsdirektör.

För cirka tio år sedan arbetade Jonas Karlsson med näringslivsfrågor i Södertälje, då som strateg och utvecklingsledare. Han genomgick även ett ledarskapsprogram i staden. Nu kommer han alltså tillbaka till kommunen.

– På ett sätt känns det som att komma hem, här fick jag försmak på ledarskapsfrågorna. Därför känns det jättebra att få komma tillbaka och driva näringslivsfrågorna i Södertälje kommun, säger Jonas Karlsson.

Han fortsätter:
– Södertälje är en intressant kommun med stora internationella företag i kombination med småföretag och mindre tillväxtföretag. Det finns en spännande blandning mellan stad och landsbygd.

– Där finns både kulturella olikheter och olikheter i näringslivsstrukturer. Det finns en enorm kraft om man får ihop det och kan jobba tillsammans.

Den tillträdande näringslivschefen ser fram emot de styrkor och utmaningar som Södertälje har.

Jonas Karlsson tillträder tjänsten i Södertälje den första september.