15 maj 2024
tisdag, 09 juni 2020 10:08

SLP köper logistik i Malmö av Volito

Skrivet av 

 

 

 


SLP köper av Volito logistikfastigheten Segeholm 10, omfattande cirka 15.000 kvm i Malmö.

 

 

 


Swedish Logistic Property – SLP – har förvärvat ännu en stor lager- och logistikfastighet i Malmö. Säljare är Volito Fastigheter, Fastigheten, som är belägen i ett mycket attraktivt logistikläge i Malmö, har en uthyrningsbar yta om cirka 15.000 kvm. Hyresgäster är bland annat Strongpoint, NetOnNet och Fraktkompaniet. Förvärvet tillträds den 15 juni. Catella var säljarens rådgivare vid transaktionen.

– Vi är mycket nöjda över att kunna lägga till ännu en attraktiv fastighet till vårt bestånd. Fastigheten har närhet till både centrum och yttre ringvägen. Dessutom har den ett utmärkt skyltläge. Genom ett antal stabila hyresgäster får vi ett bra kassaflöde, men vi ser även en stor uppsida i de vakanser som finns på fastigheten samt framtida möjligheter till nybyggnation inom fastigheten. Vi vet att det finns en stor efterfrågan från hyresgäster för ytor i detta läge och vi ser fram emot att kunna utveckla fastigheten tillsammans med befintliga och nya hyresgäster, kommenterar Peter Strand som är styrelseordförande i SLP.

– Vi har tidigare fått andra förfrågningar om att avyttra den här fastigheten, men då har vi inte hittat fram till rätt förutsättningar. Efter en trevlig dialog och ett mycket snabbt och smidigt agerande från SLP:s sida har vi kommit överens om en fastighetsaffär som kommer att gynna båda parter på bästa sätt, säger Pelle Hammarström, vd för Volito Fastigheter.

SLP – Swedish Logistic Property
–  har ett fastighetsbestånd omfattande en uthyrningsbar yta om cirka 230.000 kvm. De största ägarna i SLP är Peter Strand, Erik Selin, Greg Dingizian och Mikael Hofmann.

Volito Fastigheter
startades 1997 som ett fristående företag inom Volito – en privatägd investmentkoncern med huvudkontor i Malmö. Genom bildandet av Volito Fastigheter fick Volitogruppen ett fastighetsinriktat affärsområde och inledde en strategisk expansion i Malmöregionen. Bolagets fastighetstillgångar var 2018/2019 cirka 1,61 Mdr kr.