2 maj 2024
onsdag, 10 juni 2020 12:01

AF-gruppen bygger åt Balder i Majorna, Göteborg

Skrivet av 

 

 

 


Balders bostadsprojekt Glasbruket i Majorna i Göteborg ska stå klart våren 2023. Foto: What! Arkitektur.

 

 

 

 

 

AF-gruppen har fått i uppdrag av Balder att bygga ett bostadshus med 139 bostadsrätter i Majorna i Göteborg. Kontraktsbeloppet är cirka 200 Mkr, exklusive moms.

Projektet Glasbruket byggs som ett kvarter på grunden av den gamla Fixfabriken, ett gammalt landmärke i Göteborg som representerar svensk industrihistoria.

Glasbruket består av lägenheter i storlekar mellan 35 kvm och 173 kvm. För att förbättra den industriella karaktären ges byggnaderna ovanligt stora fönsterdelar som är placerade direkt i en klassisk tegelfasad.

Byggnaderna i kvarteret varierar mellan 4 och 15 våningar, med utsikt över Götafloden och ett vackert taklandskap. Alla lägenheter har minst en balkong eller uteplats, de flesta har två.

Kunden Fastighets AB Balder avslutar nu sitt andra projekt i Fixfabrikens-området.


– Vi ser fram emot att samarbeta med Balder för att utveckla historisk mark och bygga en fjärdedel bra bostäder som passar bra med de befintliga byggnaderna, säger Bård Frydenlund, koncernchef för AF Gruppen i Sverige.

Uppdraget för AF-gruppen är ett totalentreprenad med en planerad byggstart hösten 2020. Inflyttningen planeras till våren 2023. Projektet kommer att certifieras i enlighet med Miljöbyggnad Silver 3.0.