3 maj 2024
onsdag, 17 juni 2020 14:36

Fastator/Point bygger i Trelleborgs citykärna ​​​​​​​

Skrivet av 

 

 

 


Fastators och Points påbyggnation av Valengallerian i centrala Trelleborg omfattar åtta våningar i tre huskroppar och 144 hyreslägenheter med total boarea om cirka 14.000 kvm. Projektet ska stå klart 2022.

 

 

 

 

 

Fastators innehavsbolag Point Properties lanserar sitt projekt ”Kvarteret Valfisken” i Trelleborg med utställning för allmänhet och politiker. Påbyggnationen gäller Valengallerian i centrala Trelleborg med åtta våningar i tre huskroppar och 144 hyreslägenheter med total boarea om cirka 14.000 kvm som ska stå klart 2022.

Points idé är att äga centrumfastigheter i små och mellanstora städer och ta ett helhetsgrepp kring boende, handel och service och därigenom skapa mer långsiktigt livskraftiga stadskärnor som kommer hela orten tillgodo.  Trelleborg är det andra projektet efter Motala som lanserats, totalt äger Point 12 fastigheter i södra och mellersta Sverige.

– Vi har redan fått drygt 100 intresseanmälningar för boende samt mycket positiva reaktioner från såväl allmänhet som politiker. När Point visar hur dessa gamla betongbunkrar som står mitt i städerna faktiskt kan förvandlas från fult till vackert och återigen skapa liv och rörelse i tynande stadskärnor, blir dessa fastigheter en samlande symbol för orternas positiva framtid, en reaktion som vi ser tydligt i både Trelleborg och Motala, kommenterar Joachim Kuylenstierna, vd på Fastator.