2 maj 2024
torsdag, 18 juni 2020 09:12

Wallenstam säljer nyproduktion på Gärdet

Skrivet av 

 

 

 


Det är 14 l Länsförsäkringsbolag inom Länsförsäkringsgruppen som köper Wallenstam fastighet New York med 50 lägenheter på Sandhamnsgatan på Gärdet. Köpeskillingen är 420 Mkr och fastigheten ska färdigställd den 15 december 2020. Foto: Wingårdhs

 

 

 


Avtal har tecknats om försäljning av Wallenstams nyproduktionsprojekt i kvarteret New York på Gärdet i Stockholm. Köpare är 14 Länsförsäkringsbolag inom Länsförsäkringsgruppen, vilka planeras tillträda fastigheten när den står färdig den 15 december 2020. Det överenskomna fastighetsvärdet uppgår till cirka 420 Mkr.

– Det känns fantastiskt trevligt att få överlåta vår fina nyproducerade fastighet till Länsförsäkringar. Fastigheten har ett unikt läge på Gärdet och jag hoppas och tror att den kommer väl till pass för deras behov, säger Hans Wallenstam, vd.

Wallenstams nyproduktionsprojekt New York omfattar 50 lägenheter samt två verksamhetslokaler och ligger på Gärdet i Stockholm, strax intill Länsförsäkringars kontor. Fastigheten, med fastighetsbeteckningen New York 9 och adress Sandhamnsgatan 1A & Värtavägen 68-70. Arkitekt är Wingårdhs. Fastigheten överlåts genom juridisk person.

 

Frånträdet sker preliminärt den 15 december 2020, då projektet beräknas vara klart. I uppgörelsen ingår att Wallenstam ansvarar för den tekniska förvaltningen i två års tid efter frånträdet.