29 april 2024
tisdag, 30 juni 2020 12:49

Heba begär Oscar Properties-bolag i konkurs

Skrivet av 

 

 

 


Det är andra gången på kort tid som Oscar Properties med vd Oscar Engelbert begärs i konkurs.

 

 


 

 



Ett av Oscar Properties dotterbolag begärs i konkurs för obetalda hyror och en total skuld på drygt 293.000 kronor till fastighetsbolaget Heba. Det skriver Expressen.

Bakgrunden är att dotterbolaget Oscar Properties Förvaltning AB har hyrt ett showroom av Heba, där det nu havererade projektet för gasklockan på Djurgården som visades upp för spekulanter.

Minst tre obetalda hyror ska ha förfallit, enligt Expressen. Delgivningsmän uppges ha sökt upp vd Oscar Engelbert personligen, senast den 28 maj.

Konkursansökan behandlas under tisdagen den 30 juni 2020, samma dag som moderbolaget Oscar Properties håller bolagsstämma.

– Konkursansökan gäller, den är inte tillbakadragen, säger Josefin Wahrolén, juridiskt ombud för Heba.

Den 9 december förra året sa Oscar Engelbert upp avtalet i sin egenskap av vd för Oscar Properties Förvaltning AB. Uppsägningstiden löpte på nio månader till den 30 september i år. Men redan innan Oscar Engelbert sa upp avtalet hade bolaget struntat i att betala minst en hyra.

I konkursansökan skriver juristen Josefin Wahrolén.

”Trots inkassokrav jämte ansökan om betalningsföreläggande har Oscar Properties Förvaltning AB underlåtit att erlägga avtalade och förfallna hyror avseende det fjärde kvartalet 2019 till ett belopp om sammanlagt  94.143 kronor. Sedan dess har hyror för ett första och andra kvartalet 2020 förfallit till betalning utan att regleras”. Det betyder att fram till i dag har den totala skulden stigit till 293.328 kronor. Heba Fastigheters juridiska ombud Josefin Wahrolén föreslår advokat Niklas Emthén som konkursförvaltare.

Det är andra gången som ett bolag begär Oscar Properties i konkurs. Första gången var det Humlegården Fastigheter som begärde Oscar Properties i konkurs för en hyresskuld om cirka 5 Mkr för bolagets huvudkontor på Linnégatan 2 i Stockholm. Konkursen återkallades den 24 april 2020 då Oscar Properties betalde skulden till Humlegården Fastigheter. Se länk

I en kommentar
kan sägas att Oscar Properties snart reglerar den förfallna hyresskulden då den endast är cirka 293.000 kr. SF