6 maj 2024
torsdag, 02 juli 2020 16:33

SPG köper en attraktiv tomt i norska Drammen

Skrivet av 

 

 

 


Carl Zetterqvist, vd för SPG i Sverige.

 

 

 

 

 

SPG, Scandinavian Property Group, förvärvar fastighet om 16.000 kvm i Gulskogen, Drammen kommun i Norge. Projektet är beläget i direkt anslutning till Gulskogen tågstation som ska bli den nya ändhållplatsen för Flytoget och projektet förväntas färdigställas under 2024.

– Vi har länge sett Drammen som en mycket intressant destination för framtida bostadsprojekt, säger Carl Zetterqvist, vd för SPG i Sverige.  I vårt pågående utvecklingsprojekt Drammen Slip & Verkstad, som befinner sig mitt i detaljplaneprocessen och där ambitionen är att konvertera en industrifastighet till 600–700 bostäder, upplever vi ett mycket gott och konstruktivt samarbete med planenheten samt de olika politiska partierna.

Vid Gulskogen station kommer SPG utveckla cirka 400 bostäder med fokus på bostäder för aktiva äldre, förstagångsköpare och barnfamiljer. Fastigheten har varit i familjen Halmrasts ägor i över 70 år och är idag uthyrd som lager- och logistikfastighet.


– Vi har varit i dialog med flera projektutvecklare angående försäljning av fastigheten och valt att samarbeta med SPG tack vare deras kännedom om Drammen samt deras erfarenhet i att utveckla olika bostadskoncept. Vi har också beslutat att gå med som delägare i projektet, säger Rolf Erik Halmrast, vd för Cibora Eiendom.
Advokatfirman Selmer har företrätt köparen och SANDS advokatfirma har bistått säljaren i transaktionen.

Scandinavian Property Group är ett fastighetsbolag som grundades 2004 och som verkar på den skandinaviska marknaden.  Organisationen består av 20 anställda med kontor i Oslo och Stockholm. SPG är en industriell aktör inom tre specifika områden, bostäder, samhällsfastigheter och projektutveckling av kontor och handel. SPG har sedan 2004 genomfört fastighetstransaktioner för över 60 Mdr kr.