5 maj 2024
fredag, 03 juli 2020 09:28

Folksam köper äldreboende av Skanska

Skrivet av 

 

 

 


Folksam köper av Skanska ett äldreboende, som är under uppförande med plats för 60 boende i kvarteret Gåsen, södra Helsingborg.

 

 

 

 

Folksam förvärvar en nybyggd fastighet i Helsingborg som innehåller ett äldreboende med plats för 60 boende i kvarteret Gåsen, södra Helsingborg. Hyresgäst och operatör är Vardaga. Säljare och utvecklare är Skanska.  Förvärvande bolag i Folksamgruppen är Folksam Sak. Det underliggande fastighetsvärdet i affären är 202 Mkr kronor.

– Vi fortsätter att öka innehavet i fastigheter i enlighet med vår strategi. Vi är mycket nöjda med att utöka vår närvaro i Helsingborg med ett nybyggt äldreboende med en stabil aktör och ett långt hyresavtal. Vi ställer mycket höga hållbarhetskrav på våra investeringar, t ex vill vi ha låg energiförbrukning och miljöcertifierade hus, vilket vi får i denna affär, säger Lars Johnsson, fastighetsdirektör Folksamgruppen.

Äldreboendet, som är under uppförande blir tre våningar högt, med en total yta om cirka 4.100 kvm. Byggnaden LEED-certifieras med silvernivå och kommer få mycket låg energiförbrukning, bland annat genom att solceller installerats på taket.

Projektet startades i januari 2019 och det kommer att färdigställas i oktober i år.

Fastigheter utgör cirka 10 procent av Folksamgruppens tillgångar och ambitionen är att fortsätta öka den andelen, eftersom fastigheter är ett stabilt och långsiktigt tillgångsslag.