17 maj 2024
tisdag, 28 juli 2020 11:38

Link REIT köper Morgan Stanleys kontor i London

Skrivet av 

 

 

 


Link REIT, Asiens största fastighetstrust, köper Morgan Stanleys kontor i Canary Wharf, London, för cirka 4,29 Mdr kr, vilket är den största fastighetsaffären som äger rum i London i år, enligt Cushman & Wakefield.

 

 

 

 

 


Link REIT, Asiens största fastighetstrust, har köpt Morgan Stanleys kontor i Canary Wharf, London för 380 miljoner pund, cirka 4,29 Mdr kr. Kontoret som ligger på Canary Wharf’s 25 Cabot Square är Links första investering i Storbritannien. Försäljningen av kontorsbyggnaden med 17 våningar, som tidigare ägdes av Hines Interests Limited Partnership, är den största fastighetsaffären som har ägt rum i London hittills i år, meddelar Cushman & Wakefield.

Martin Lay, Head of City Investment på Cushman & Wakefield, som var Hines rådgivare i affären, menar att försäljningen visar på en ny aktivitet efter nedstängning på grund av COVID-19.

Försäljningen av landmärket bekräftar att kontorsmarknaden i London och i Storbritannien är fortfarande en viktig destination för utländska investeringarm, enligt Lay,

Link REIT, som nu växer, söker nu fler fastighetsinvesteringar i Storbritannien, Singapore, Australien och Japan, när reiten expanderar utanför Hongkong.

– Morgan Stanleys kontor på Cabot Square är den typen av en stabil inkomstproducerande högkvalitativ tillgång med långsiktig tillväxtpotential som vi letar efter, säger George Hongchoy, CEO för Link REIT.