3 maj 2024
tisdag, 04 augusti 2020 12:49

Starwood reser krigskassa om 11 miljarder dollar

Skrivet av 

 

 

 


Barry Sternlicht, född 1960, grundade Starwood Capital Group tillsammans med Robert Faith år 1991.

 

 

 

 

 

Barry Sternlicht, som är ordförande för Starwood Capital Group, reser nu en krigskassa om 11 miljarder dollar för investerare i nödlidande fastigheter

Enligt Bloomberg har redan 8 miljarder dollar rests för Starwood Global Opportunity Fund XII. Nu ska denna fond utökas med ytterligare 3 miljarder dollar som öronmärks för investeringar i nödlidande fastigheter, säger en anonym källa, något som Starwood vägrar att kommentera.

Starwood, är en av världens största privata fastighetsinvesterare, reser nu nytt kapital i en mycket orolig tid på grund av Covid-19. Sternlicht berättade för Bloomberg i juni att det blir alltmer svårt för hotellfastigheter på grund av pandemin.

I förra veckan rapporterade Starwood Property Trust Inc., att den förbereder en försäljning av energiinfrastrukturlån värda nästan 2 miljarder dollar, efter att andelarna i dessa lån har minskat nästan 40 procent i år.

”Vi har genomgått och klarat varje kredit- och ekonomisk kris och vi har alltid utvecklats starkare,” skrev Sternlicht i ett memo i mars till aktieägarna i Starwood Property Trust. ”Kriser kan ge ovanliga möjligheter och medan vi är försiktiga i detta osäkra klimat ser vi fram emot att använda våra betydande finansiella resurser och vårt globala innehav för att dra fördel av marknadsförändringar.

Starwood, delvis ägt av Dyal Capital Partners, samlade år 2018 totalt 7,55 miljarder dollar för sin elfte flaggskeppsfond, som var den största sedan starten. Investerare i det fonden, inkluderade lärarpensionssystemet i Illinois, i Texas och i New York.

Separat grundade Sternlicht nyligen utvecklingsbolaget Jaws Acquisition Corp. som började att förvärva fastigheter i maj år. Bolaget ska inte tävla mot med Starwood.

Starwood förvaltar tillgångar om cirka 60 miljarder dollar, vilket är lägre än Blackstones förvaltade tillgångar om 571 miljarder dollar och Oaktree Capital Mangement som förvaltar tillgångar om cirka 124,7 miljarder dollar.