29 april 2024
onsdag, 05 augusti 2020 10:38

Amund Tøftum blir ny vd för AF Gruppen

Skrivet av 

 

 

 

 

 


Rekryteringen av vice vd Amund Tøftum (bilden) i norska AF Gruppen innebär att han från den 24 augusti blir vd för koncernen AF Gruppen. Tøftum har 15 års erfarenhet i företaget med erfarenhet från både byggande och offshore, samt 5 års erfarenhet som medlem av koncernledningen.

– AF Gruppen bygger på tydliga kärnvärden, ett starkt samhälle och med ett tydligt mål att odla sina egna ledare. Med Morten Grongstad som vd har AF Gruppen stärkt sin position som en ledande företagargrupp. När Morten nu vill ta stafettpinnen är det mycket tillfredsställande att vi har en ny intern ledare, säger styrelsens ordförande Pål Egil Rønn.

- Det är dags att skicka stafettpinnen vidare. AF Gruppen har en storlek och en affärsbredd som ger Amund Tøftum och 5.600 fantastiska kollegor goda möjligheter att fortsätta den lönsamma tillväxt som kännetecknar AF, säger Morten Grongstad.

– Jag ser fram emot möjligheten att leda ett företag med så många skickliga medarbetare. Företaget har genomgått en betydande tillväxtfas och håller nu på att etablera sig som ett av Nordens större byggföretag. AF kommer att fortsätta sträva efter att bli ett framåtblickande företag där säkerhet och lönsamhet är nyckelelement för vår värdeskapande, säger Amund Tøftum.


Det blev klart i mars i år att AF-Gruppen ska färdigställa 21 km av Förbifart Stockholm till december 2024, efter att Trafikverket hävde kontraktet i mars 2019 med LSAB, Lovön Samverkan AB, bildat av de italienska bolagen Vianini Lavori och CMC di Ravenna. Se länk.