4 maj 2024
torsdag, 06 augusti 2020 11:09

Catella rådgivare åt finska Varma

Skrivet av 

 

 

 


Catella har varit en exklusiv rådgivare åt det finska pensionsbolaget Varma i två fastighetsförsäljningar, dels för ett rehabiliteringscenter i Uleåborg, (bilden t v), dels för en detaljhandelsfastighet i Lappeenranta.

 

 

 

 

 


Catella har varit en exklusiv rådgivare åt det finska pensionsbolaget Varma i två fastighetsförsäljningar i Uleåborg och Lappeenranta.

Den ena fastigheten, Kiinteistö Oy Kuntotalo i Uleåborg, ligger i omedelbar närhet av Uleåborgs CBD och består av ett halvt kvarter. Fastigheten byggdes i början av 1980-talet som ett rehabiliteringscenter. Byggnadskomplexet om 5.500 kvm är beläget på en tomt med egen lagfart. Byggnaderna är utformade för rehabilitering och de har använts som sådana sedan fastigheten uppfördes. Idag hyrs byggnaderna ut till Verve, som fortsätter att vara hyresgäst i lokalerna. Köparen är en privat investerare.

Den andra fastigheten, Lappeenrannan Kodinkeskus, är en detaljhandelsfastighet på en tomt om 4,6 hektar belägen i Lappeenrannan (Willmanstrand), cirka 5 mil nordost om ryska Viborg.
Fastigheten har en uthyrbar yta om 15.800 kvm och den är helt uthyrd till framstående detaljhandelsaktörer som Tokmanni och Puuilo. Köparen är Suomen Liikekiinteistöt SLK Oy.