18 maj 2024
måndag, 17 augusti 2020 09:02

Skanska ska bygga nytt för psykiatrin i Västervik

Skrivet av 

 

 

 


I Västervik ska Skanska bygga en helt ny byggnad i sex våningar som kommer att inrymma rättspsykiatri, heldygnsvård och öppen vuxenpsykiatri inom Västerviks befintliga sjukhusområde. Totalt rör det sig om cirka 23.000 kvm nybyggnation. Skanska har goda erfarenheter från byggandet av Psykiatrin i Oskarshamn (bilden).

 

 

 

 

 




Skanska har tecknat ett avtal med Region Kalmar Län om att bygga nya lokaler för psykiatrin i Västervik. Projektet bedrivs i två faser där avtal nu slutits om den första som innefattar projektering, planering och kalkylering. Parallellt med detta bedöms ett antal mindre förberedande delprojekt genomföras
.

– Vi har goda erfarenheter från byggandet av Psykiatrin i Oskarshamn att dra nytta av, så det är fantastiskt kul att få förtroendet att tillsammans med region Kalmar Län ta sig an detta stora och viktiga projekt. Vi ser fram emot att komma igång, säger Ola Löwgren, ombud, Skanska Sverige AB.

Det ska bli en helt ny byggnad i sex våningar som kommer att inrymma rättspsykiatri, heldygnsvård och öppen vuxenpsykiatri inom Västerviks befintliga sjukhusområde. Totalt rör det sig om cirka 23.000 kvm nybyggnation.

Projektet genomförs i partnering som innebär ett nära samarbete med Region Kalmar län. Den förberedande fasen beräknas ta cirka ett år och därefter tecknas ett separat avtal för själva utförandet av byggprojektet.