15 maj 2024
måndag, 24 augusti 2020 11:25

Blomsterdalen i Årstadal rustas

Skrivet av 

 

 

 

Parken Blomsterdalen ligger i korsningen Marieviksgatan/Sjöviksvägen i Årstadal.

 



 

 

 

 

 

 

 

 

 



Förutsättningarna för Blomsterdalens växter förbättras samtidigt som den redan blomsterrika parken får fler blommande buskar och träd med en större variation över året. Parken beräknas vara klar sommaren 2021. Illustration: AJ Landskap

 

 

 

 

 



Parken Blomsterdalen ligger i korsningen Marieviksgatan/Sjöviksvägen i Årstadal och stod klar 2010. Parken är populär bland boende, närliggande skolor och förskolor och har sedan den öppnades blivit mycket sliten. Därför genomförs nu en återställning och en mindre upprustning av parken. Parken behåller sin ursprungliga utformning

I det förslag som har tagits fram bevaras parkens ursprungliga utformning och staden gör förbättringar som bland annat gör parken mer tålig. Slänterna i parken förstärks för att klara slitage och motverka erosion.

Förutsättningarna för växterna förbättras samtidigt som den redan blomsterrika parken får fler blommande buskar och träd med en större variation över året. Förbättringsåtgärder görs också för att förhindra att vatten blir stående i parkens lågpunkter.

Sittplatser förnyas, lekutrustning rustas upp och fallskyddsunderlag byts ut. Under soliga dagar blir det lätt varmt i parken och därför sätts ett solskydd upp över lekplatsens sandlåda.

Projektering utfördes 2019-2020 med en byggstart nu i augusti 2020. Parken beräknas vara klar sommaren 2021

Trafikkontoret driver projektet tillsammans med Hägersten-Älvsjö stadsdelsförvaltning. Landskapsarkitekter är AJ Landskap.