18 maj 2024
måndag, 24 augusti 2020 11:45

Croisette hyr ut till Tengbomgruppen i Malmö

Skrivet av 

 

 

 


Stadt Hamburg 13 på Gustav Adolfs Torg byggdes år 1809 och innehöll då både restaurang och Malmö Teater med 450 platser. Arkitekten var HofConducteuren Anders Sundström. Restaurangen, som kom att kallas Stadt Hamburg, hade en trädgård som gick ända ned till kanalen. År 1961 revs teatersalongen trots protester. I stället byggdes det glashus som nu ligger mot Stora Nygatan.

 

 

 

 

 

 

 

Croisette har på uppdrag av Ramsbury Property hyrt ut en kontorslokal till Tengbrogruppen om cirka 750 kvm i fastigheten Stadt Hamburg 13, även kallat HM-huset, mitt på Gustav Adolfs Torg i Malmö. Inflyttning förväntas bli under första delen av 2021.

– Lokalens unika karaktär och läge passar perfekt för en arkitektverksamhet. Den gamla ordenssalen tillsammans med takterrassen kan göra detta till en av Malmös mest spektakulära lokaler, säger Peter Bergquist, Head of Leasing på Croisette Real Estate Partner.

– Vi är oerhört glada att vi hittat ett så bra kontor för oss - läget tillsammans med lokalens exceptionella kvalitéer gjorde valet enkelt. Vi går faktiskt ner i antal kvadratmeter från våra nuvarande lokaler i Hyllie då vi ser att våra arbetssätt och därmed behov av typ av kontor förändrats i och med att många väljer att arbeta på annat sätt nu dvs på distans - hemma eller på annan plats. Det centrala läget är uppskattat av våra medarbetare och ger oss också goda möjligheter för delningsfunktioner. Vi ser med spänning framemot vår flytt till Stadt Hamburg 13, säger Emma Nilsby och Josefin Klein, kontorschefer på Tengbom i Malmö.