15 maj 2024
måndag, 24 augusti 2020 12:34

Ny skridsko- och bandyhall i Gubbängen

Skrivet av 

 

 

 


Stockholms första inomhusanläggning för bandy och långfärdsskridskor finns nu i Gubbängen. Anläggningen är 25 meter hög och upptar en yta på 76 x 134 meter. Inuti finns, förutom en fullstor bandyplan, också en bana om 250 meter för långfärdsskridsko, ståplatsläktare med plats för 1.800 åskådare, omklädningsrum, förråd och serviceytor. Illustration: AIX Arkitekter

 

 

 

 

 

 

 

Under måndagen den 24 augusti invigdes Stockholms första inomhusanläggning för bandy och långfärdsskridskor i Gubbängen. På plats fanns fastighetsborgarrådet Dennis Wedin (M) och idrottsborgarrådet Karin Ernlund (C) tillsammans med föreningarna som ska nyttja anläggningen.


Efterfrågan på idrottsaktiviteter är under ständig tillväxt i Stockholm. Staden växer likaså snabbt och i takt med detta utgör den rådande bristen på idrottsanläggningar stora utmaningar för idrottsrörelsen och föreningslivet. Issporten är en av de samlingsidrotterna som har störst brist på tillgänglig träningstid vilket slår mot sporter som ishockey, bandy, konståkning och långfärdsskridsko.

– Gubbängens skridsko- och bandyhall är den första av sitt slag i Stockholm och kommer att ha betydande effekt för skridskosporter i hela Stockholmsregionen. Issporten har brist på tillgänglig träningstid, därför är denna moderna anläggning särskilt betydelsefull och efterlängtad, säger Dennis Wedin (M).

Gubbängens skridsko- och bandyhall är den första av sitt slag i Stockholm och den kommer att ha betydande effekt för skridskosporter i hela Stockholmsregionen.
Anläggningen är 25 meter hög och upptar en yta på 76 x 134 meter. Inuti finns, förutom en fullstor bandyplan, också en bana om 250 meter för långfärdsskridsko, ståplatsläktare med plats för 1.800 åskådare, omklädningsrum, förråd och serviceytor.

– Det är väldigt roligt att vi äntligen har en fullstor inomhusanläggning av detta slag på plats. Bandy- och skridskoklubbarna har väntat länge nog. Anläggningen kommer utöver föreningslivet också nyttjas av eleverna på Midsommarkransens gymnasiums bandylinje, vilket är jättekul för ungdomarna, säger Karin Ernlund (C).

På Gubbängens IP finns sedan tidigare en konstis- och konstgräsplan som nyttjas av föreningslivet. När Gubbängens skridsko- och bandyhall nu öppnar finns det två fullstora bandyplaner på idrottsplatsen.