2 maj 2024
torsdag, 27 augusti 2020 17:54

Prisras för kommersiella fastigheter i USA

Skrivet av 

 

 

 


Jim Costello , Senior Vice President, Real Capital Analytics, säger att det värsta prisfallet för kommersiella fastigheter i USA, har inte kommit ännu.

 

 

 

 

 

 

 

Fastighetspriserna för amerikanska kommersiella fastigheter sjunker i takt med att ekonomin försämras då utbredningen av Covid-19-pandemin växer. Och prisfallet har precis börjat.

Prisindex för kontors-, detaljhandels- och logistikfastigheter rasar nu, visar data enligt från Real Capital Analytics Inc, samtidigt som transaktionsvolymen sjönk till 14 miljarder dollar för alla fastighetssektorer i juli i år, en minskning med 69 procent jämfört med transaktionsvolymen från juli 2019.

– Det värsta har ännu inte kommit, säger Jim Costello, Senior Vice President, Real Capital Analytics i en telefonintervju till Bloomberg News.

Priserna för kommersiella fastighetsaffärer i USA har dämpats under en längre tid då långivare beviljar låntagare uppskov med räntebetalningar och amorteringar samtidigt som fastighetsägare fortfarande är ovilliga att rabattera begärda priser.

Detta låsta läge kan förändras under de närmaste månaderna när skulderna ökar och utsikterna dämpas för detaljhandel, med minskade hotellbokningar och färre uthyrda kontor. Till och med kan priserna  på bostadsfastigheter falla, bostadsfastigheter som redan har drabbats av ett överutbud på marknaden innan pandemin började påverka den amerikanska ekonomin.