2 maj 2024
fredag, 28 augusti 2020 10:22

Colliers rådgivare när Coop flyttar centrallager

Skrivet av 

 

 

 


Colliers har hyrt ut Coops före detta centrallager, om 36.000 kvm i Vejen på Jylland, till DEKRA (kurscenter) och Prime Cargo.

 

 

 

 

 

 

 

I samband med omstruktureringar hos Coop blev centrallagret i Vejen på danska Jylland överflödigt och den tidigare bostadsfastigheten skulle hitta annan användning. Colliers anställdes som konsult och fastigheten är nu helt uthyrd i två enheter till DEKRA (kurscenter) och Prime Cargo. Fastigheten har en total yta om cirka 36.000 kvm.

– Det är en fastighet som vi känner väl till. Vi har delvis hyrt ut den till Prime Cargo och senast har vi sålt en lokalarea om 33.000 kvm till ett företag i området för att så småningom förmedla försäljningen av fastigheten, säger René Neesgaard, partner och direktör, Colliers Vejle.

Köparen av huvudfastigheten identifierades genom Colliers investerarnätverk. Fastigheten blev den första investeringen för Hanssen HEBO A/S, ett nytt fastighetsbolag som har skapats genom ett strategiskt partnerskap mellan Hanssen Ejendomme och HEBO Danmark Holding ApS. Företagets fokus är utveckling och etablering av en portfölj  med bostäder och kommersiella fastigheter.

Köparen har planer på att uppgradera fastigheten så att den framtida driften  optimeras. Affären är ett exempel på hur ett samarbete mellan ägare och fastighetsrådgivare skapar det optimala värdet för hyresgäst, säljare och köpare.