14 maj 2024
måndag, 31 augusti 2020 13:43

Micasa ska bygga äldreboende i Hagastaden

Skrivet av 

 

 

 

Gestaltningsbild av Micasas planerade vård- och omsorgsboende i Hagastaden.

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 



Översiktsbild över planområdet från samrådsförslagets planbeskrivning. Micasa Fastigheters del av kv 13 är markerad med röd begränsningslinje.

 

 

 

 

 

 


Inom kv 13 i etapp 2 i Hagstaden planerar Micasa Fastigheter att bygga ett nytt vård- och omsorgsboende med 90 lägenheter. Projektet innehåller även lokal för dagverksamhet för stadsdelsförvaltningen och en mindre andel kommersiella lokaler. Byggstart för projektet beräknas vara 2023. Inflyttning i det nya vård- och omsorgsboendet är 2025 i enlighet med Äldreboendeplanen.

Enligt stadsövergripande boendeplan 2020 med utblick mot 2040 föreslås nyproduktion av ett nytt vård- och omsorgsboende med 90 lägenheter på Norrmalm med färdigställande 2025. Vård- och omsorgsboendet planeras att förläggas inom kv 13 i etapp 2 i stadens utvecklingsområde Hagastaden. Norrmalms stadsdelsnämnd är beställare av vård- och omsorgsboendet. Stadsdelsförvaltningen önskar även lokaler för dagverksamhet.

Hagastaden är ett gemensamt stadsutvecklingsprojekt mellan Stockholm och Solna med en överdäckning av E4/E20 och värtabanan. Området innehåller totalt 6.000 bostäder varav 3.000 i Stockholm och 50.000 arbetsplatser varav 14.000 i Stockholm.

Projektet innebär att Uppsalavägen flyttas västerut och en ombyggnad av Sveavägen/Norra Stationsgatan. Planen inkluderar en ny större platsbildning Tullhusplatsen, som blir en ny entréplats för staden norrifrån.

Micasas fastighet ligger direkt öster vid Tullhusplatsen och Micasa delar kvarter 13 i etapp 2 i Hagastaden med Svenska Bostäder AB, som ska uppföra cirka 300 studentbostäder. I samma detaljplan ingår även Sisab med skola, förskola och idrottshall. Övriga byggherrar i etappen är Humlegården Fastigheter med bostäder, HSB/Castellum med bostäder och kontor, Atrium Ljungberg med kontor och NCC med hotell.