2 maj 2024
måndag, 31 augusti 2020 14:19

Selma stad växer i Göteborg

Skrivet av 

 

 

 

Totalt byggs elva kvarter längs Litteraturgatan i Göteborg och i tre av dem bygger Egnahemsbolaget över 200 bostadsrätter. Illustration: OkiDoki! Arkitekter

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 



Byggstart för kvarter 5 är planerad till början av 2021. Illustration: QPG/TMRW

 

 

 

 

 


Till hösten sätts spaden i marken för Selma stads fortsättning längs med Litteraturgatan i Göteborg. Gatan kommer att byggas om och en kvartersstad växa fram, i samma stadsmässiga stil som börjat ta form vid Selma Lagerlöfs Torg.

I oktober planerar Trafikkontoret för start med ombyggnad av gatan till en levande stadsgata med bland annat ett samlat kollektivtrafikstråk i mitten av gatan, som också kommer få ett gång- och cykelvänligt stråk.


Längs med Litteraturgatan kommer en trivsam kvartersstad med tydlig grön identitet och stadsmässig karaktär växa fram. Totalt kommer cirka 550 hyresrätter med storlekarna 1-5 rum och kök byggas under perioden 2020-2026 i åtta kvarter tillsammans med verksamhetslokaler, mötesplatser, insprängda parkytor och gröna kvartersgårdar. Kvarter 5 är först ut med ett kombinerat p-hus och bostäder ovanpå.



– För att ge plats för kvarter 5 rivs det befintliga p-huset med start i november i år. Sedan planerar vi för byggstart i början av nästa år, vilket vi verkligen ser fram emot, berättar Anna Wetterberg, projektledare på Framtiden Byggutveckling, som bygger för Poseidon.


Totalt byggs elva kvarter längs Litteraturgatan i Göteborg och i tre av dem bygger Egnahemsbolaget över 200 bostadsrätter.


– Vi planerar för byggstart under 2021 för 60 bostadsrätter med ettor till fyror i ett lamellhus och ett loftgångshus. Vi bygger även orangeri, miljöhus och cykelförråd och allt beräknas stå klart till sommaren 2023, berättar Annika Carlsson, projektledare på Egnahemsbolaget.