29 april 2024
onsdag, 02 september 2020 11:27

NREP stärker teamet med 9 medarbetare

Skrivet av 

 

 

 


Stefan Wallander, vd för NREP Sverige.

 


 

 

 

 

 

 

Med långsiktiga investeringsstrategier och nyligen tillskjutet kapital i företaget har NREP ambitionen att bli en ledande fastighetsaktör internationellt. Nu stärker fastighetsinvesteraren teamet och välkomnar nio nya medarbetare till organisationen i Sverige. De nya medarbetarna kommer primärt att arbeta med NREP oc bolagets fokus på bostäder, samhällsfastigheter och logistikanläggningar.

Samtidigt vill vd för NREP i Sverige att teamet ska växa ytterligare under 2020. I dag är NREP en av Nordens största fastighetsinvesterare sett till organisationens storlek om cirka 250 medarbetare, varav ett 60-
tal arbetar i Sverige.

I våras stärkes bolaget ytterligare med en miljardinvestering från Novo Holdings, som utöver en investering i bolagets nya fastighetsfond även sköt till kapital genom en företagsinvestering på ett tresiffrigt miljonbelopp. Något som möjliggör ytterligare investeringar i teknik, hållbarhet och organisation.

Nu tar NREP ett viktigt steg mot målsättningen att ligga i framkant för utvecklingen av kundorienterade och hållbara fastigheter. Nio medarbetare ansluter till organisationen i Sverige. Främst stärker bolaget upp kompetens inom hållbarhet, affärsutveckling och projektutveckling inom NREPs tre fokussegment där NREP äger, utvecklar och förvaltar fastigheter. Dessutom blir ytterligare rekryteringar aktuella innan årsskiftet.

– Vi vill utveckla de bästa möjliga fastigheterna genom att utgå från slutanvändaren. Därför har vi fokuserat på att bygga ett team med personer från olika bakgrunder och som har branschspecifika kompetenser. Medarbetarna är framgångsfaktorn hos oss och jag är stolt över att vi attraherar kompetenta personer som passar väl in i vår entreprenöriella kultur. Samtidigt är vi i en stark tillväxtfas och jag ser att vi kan stärka teamet med ytterligare ett tiotal personer under året, säger Stefan Wallander, vd för NREP Sverige.

Till Altura, som fokuserar på samhällsfastigheter, ansluter Josefin Winkler som Associate Project Developer.

Till Logicenters, som fokuserar på logistikanläggningar, ansluter Karin Sjövall som Sustainability Manager, Fredrik Nygren som Commercial Manager, Andreas Luczak som Transactions Associate, Karl Nurmos som Asset Manager och Erik Karlsson som Business Analyst.

Erik Ahl
rekryteras till NREPs team för bostadsutveckling, Elin Wallón till Group Support och Louise Ollivier som HR Business Partner.

Den stärkta organisationen ska fortsätta växa NREPs plattformar. Logicenters är i dag den största aktören inom logistikfastigheter i Norden, med 1,3 miljoner kvm logistikutrymme. Altura har ett tjugotal äldreboendeprojekt i Norden och bostadsgrenen inom NREP har 800 lägenheter under produktion i Sverige och är en ledande bostadsaktör i så väl Köpenhamn som Helsingfors.