29 april 2024
onsdag, 02 september 2020 14:18

Modekedjan Rabalder i konkurs

Skrivet av 

 

 

 


Modebutiken Rabalder i fastigheten Jakob Större 18 på Regeringsgatan 20 i Stockholm, ägd av Vasakronan.

 


 

 

 

 

 

 

Alingsåsbaserade modebolaget Kompott Mode som driver butiker för Rabalder försattes den 26 augusti i konkurs vid Alingsås tingsrätt. Företag driver sedan 22 år tillbaka butiker samt e-handel för Rabalder och vid tidpunkten för konkursen uppgick antalet butiker till 32 spridda över landet. Bolaget har 120 anställda.

Enligt konkursförvaltaren Christian Andersch handlar skulderna till största delen om skatteinbetalningar till staten och löner. Enligt Alingsås tidning och Ehandel.se drabbades bolaget hårt av pågående coronapandemi och växande e-handel vilket har resulterat i skulder på  cirka 14 Mkr. Modebolagets  har haft en omsättning på 70 och 80 Mkr och bolaget var tidigare lönsamt.

– Det här är i grunden ett stabilt bolag men sedan coronapandemin kom har köpmönstret förändrats. Det har varit en smärre katastrof för många som säljer kläder och det här företaget är inte undantaget. Nu har man fått konstatera att det inte går att driva verksamheten i det här bolaget längre, säger Christian Andersch, konkursförvaltare till Ehandel