29 april 2024
fredag, 04 september 2020 10:07

HENT vinner stort samverkansprojekt i Östersund

Skrivet av 

 

 

 


Projektet Storsjöskolan i centrala Östersund omfattar totalt 16.600 kvm. Foto: Gisteråsjöstrand Arkitekter

 

 

 

 

 


Östersunds kommun ger byggentreprenören HENT i uppdrag att utveckla och uppföra projekt Storsjöskolan i centrala Östersund. Projektet utförs som totalentreprenad i samverkan och omfattar 16.600 kvm varav 10.000 kvm är nybyggnad och 6.500 kvm utgör ombyggnad av befintliga lokaler.

Efter ombyggnaden ska Storsjöskolan rymma 760 elever från förskoleklass till årskurs nio inklusive grundsärskola. Det är en dryg fördubbling från dagens 360 elever. Hela om- och tillbyggnationen ska vara inflyttningsklar hösten 2024.

– Vi har valt att göra upphandling i form av så kallad samverkan. Vi är övertygad om att det är den bästa formen för det här projektet. Efter utvärdering har vi nu valt att gå vidare med HENT Sverige som blir en ny aktör i Östersund, säger Hans Green, sektorchef fastighet, Östersunds kommun.

–Vi på HENT är mycket glada och stolta över att ha fått förtroendet att genomföra projekt Storsjöskolan. Projektet blir det första i HENTs satsning i regionen, och vi ser fram emot att inleda samverkan med Östersunds kommun, säger Johan Eling, marknads- och utvecklingsansvarig, HENT region Mittsverige.


HENT är ett skandinaviskt byggföretag med norska anor och med ett huvudkontor i Trondheim. Fokus ligger på kommersiella lokaler, bostäder och offentliga projekt såsom skolor och sjukhus. Som byggare utför HENT traditionella entreprenader i alla storlekar och för alla kunder, men mer än hälften av omsättningen stammar från tidiga samarbetsformer och samverkansprojekt. Bland övriga HENT-projekt i norra Skandinavien märks nya Universitetssjukhuset i Narvik, Skellefteå kulturhus och skolprojektet Kunskapsstaden i Kiruna. HENT etablerades i Sverige 2015 och koncernen ägs till 73 procent av investmentbolaget Ratos.