8 maj 2024
måndag, 07 september 2020 11:01

Modekedjan Rabalder räddas från konkurs

Skrivet av 

 

 

 


Modebutiken Rabalder i fastigheten Jakob Större 18 på Regeringsgatan 20 i Stockholm, ägd av Vasakronan.


 

 

 

 

 

 

 


Modekedjan Rabalder, med 29 butiker från Umeå i norr till Malmö i söder, räddas av ägarna. Merparten av butikskedjan som funnits i 30 år och har 120 anställda räddas, rapporterar Market.se och förklarar att det är ägarfamiljen bakom Kompott Mode som genom Rabalder tänker driva 22 av butikerna vidare.

I ett pressmeddelande heter det att den 4 september ingick de tidigare ägarna av Kompott Mode AB avtal med konkursboet om att förvärva den större delen av rörelsen. Rabalder AB tar över 22 av 29 butiker och 80 procent  av de 120 anställda, och cirka 96 anställda, får erbjudande om fortsatt anställning, säger  Jan Berglund, styrelseordförande för Rabalder AB.

Butikskedjan vänder sig till kvinnor och barn och E-handel var först ut med att berätta att Kompott Mode, som alltså står bakom Rabalder-butikerna.

Rabalder  har sedan 22 år tillbaka butiker samt e-handel för Rabalder och vid tidpunkten för den planerade konkursen uppgick antalet butiker till 32 spridda över landet. Bolaget hade 120 anställda.

Enligt konkursförvaltaren Christian Andersch handlar skulderna till största delen om skatteinbetalningar till staten och löner. Enligt Alingsås tidning och Ehandel.se drabbades bolaget hårt av pågående coronapandemi och växande e-handel vilket har resulterat i skulder på  cirka 14 Mkr. Modebolagets  har haft en omsättning på 70 och 80 Mkr och bolaget var tidigare lönsamt.