8 maj 2024
onsdag, 09 september 2020 15:45

Aberdeen köper fastigheter för 1,4 Mdr i Sverige

Skrivet av 

 

 

 


Vid Bromma flygplats och Bällstavägen 102 i Stockholm förvärvar Aberdeen för ett externt mandat ett byggvaruhus uthyrt till Beijer byggmaterial.

 

 

 

 

 

 

 


Aberdeen Standard Investments har under våren tecknat avtal om att i fyra separata affärer förvärva fastigheter för 1,4 Mdr kr för tre olika fonder och mandat.

I Göteborg
köper bostadsfonden ASPER (Aberdeen Standard Pan-EuropeanResidential Fund) två bostadsfastigheter med totalt 160 lägenheter i Sisjödal av Nordr (tidigare Veidekke Eiendom). Outpoint var säljarens rådgivare.

ASPER köper också ytterligare ett projekt i Göteborg, i Högsbo med 149 lägenheter.

I Örebro köper den nya fonden ELIREF (European Long Income Real Estate Fund)Dollarstores centrallager, som byggts och utvecklats av Logistic Contractor. Cushman& Wakefield var säljarens rådgivare.

Vid Bromma flygplats
i Stockholm förvärvas för ett externt mandat ett byggvaruhus uthyrt till Beijer byggmaterial. Tango var säljarens rådgivare.

Bostadsfastigheterna som förvärvas är under uppförande och inflyttning kommer ske under tredje kvartalet 2022. Dollarstores centrallager är under uppförande med planerad inflytt i maj 2021. Byggvaruhuset uppfördes och hyrdes ut 2018.

– Vi har länge letat efter bra investeringsmöjligheter i Göteborg. Bostadsprojekten i Sisjödal ochHögsbo stämmer mycket väl in på vad vi söker. Moderna lägenheter i attraktiva områdenkring storstäderna med närhet till service och kommunikationer samt med ett långsiktigt förvaltningsperspektiv i projekteringen som leder till miljöeffektiva fastigheter, säger Magnus Kenning, transaktionschef på Aberdeen Standard Investments.

 

Han fortsätter:
– De kommersiella fastigheterna är bägge uthyrda på långa avtal till hyresgäster som motsvararvåra höga krav på stabilitet och kvalitet vilket ger en mycket stabil avkastning till vårainvesterare över tid.

– Det är glädjande att vi i dessa tider präglade av osäkerhet kunnat genomföra affärer tackvare vår finansiella styrka och understryka vår ambition att fortsätta investera och växa iSverige, säger Magnus Kenning, Transaktionschef på Aberdeen Standard Investments.

Setterwalls, EY, Deloitte, WSP
och Newsec har varit Aberdeen Standard Investments rådgivare i affärerna.