29 april 2024
torsdag, 10 september 2020 13:48

Amasten bygger 750 Riki-lägenheter i Nyköping

Skrivet av 

 

 

 


Amasten och SBB ska uppföra 750 Riki-lägenheter i Nöthagen i Nynäshamn. Riki-lägenheter är helt färdiga och pre-fabricerade yt- och energieffektiva lägenheter som importeras från Kina.

 

 

 

 




Den 8 september beslutade Nyköpings kommun om den detaljplan i Nöthagen, där Amasten, i ett 50/50 ägt JV-bolag tillsammans med Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB, SBB, planerar att uppföra 750 Riki-lägenheter om totalt 50.000 kvm. Riki-lägenheter är helt färdiga och pre-fabricerade yt- och energieffektiva lägenheter som importeras från Kina. Projektet är en del av den detaljplan där SBB utvecklar totalt 1.600 nya bostäder med handel, verksamheter, skola/förskola och en offentlig park i ett industriområde precis intill tågstationen i Nyköping. Produktionsstart för de 750 Riki-lägenheterna är planerad till andra kvartalet 2021.

– Vi är väldigt glada över samarbetet med SBB, som gjort ett gediget arbete med detaljplanen. Projektet i Nöthagen är ett av de mest intressanta och spännande stadsutvecklingsprojekten i Sverige, säger Mikael Rånes, förvaltningschef för Amasten.

Till våren färdigställer Amasten även 123 lägenheter i Isaksdal i Nyköping.


– Nyköpings kommun gör det väldigt enkelt för oss som ett nytänkande fastighetsbolag, det känns tryggt inför framtiden, säger Mikael Rånes.