29 april 2024
måndag, 14 september 2020 08:26

CLS köper tre fastigheter i London för 671 Mkr

Skrivet av 

 

 

 


Fredrik Widlund, CEO för CLS Holdings.

 

 

 

 

 

 


CLS köper tre kontorsfastigheter i Greater London och i London South East för 59,71 miljoner pund, cirka 671 Mkr,  exklusive kostnader. Säljare är Aviva Investors.

Portföljen består av tre fastigheter belägna, dels på One Church Road i Richmond, dels i Chelmsford på Priory Place,  dels på Kings Court i Leatherhead.

One Church Road ligger nära Richmond Station, vilket ger en snabb tillgång till flera pendlingsstationer, inklusive Clapham Junction och London Waterloo. Kontorsfastigheten, som omfattar 4.366 kvm, har 4 hyresgäster. Fastigheten har bilparkering och cykelförvaring.

Priory Place
är en kontorsfastighet om 3.812 kvm, belägen i centrum av Chelmsford, det främsta kommersiella centrumet i Essex. Fastigheten ligger i närheten av Chelmsford Station, vilket möjliggör en 30-minuters tågresa till Liverpool Street Station. Priory Place  har för närvarande fem hyresgäster med en betydande del av byggnaden är uthyrd till HM Courts & Tribunals Service. Fastigheten har 80 parkeringsplatser

Kings Court ligger i centrala Leatherhead, cirka åtta minuters promenad från stationen, med en direkt tåglinje till London Waterloo och London Victoria. Kontorsfastigheten, i tre våningar, omfattar 2.858 kvm. Den hyrs ut till två hyresgäster och den har 166 parkeringsplatser och cykelförråd.

Den förvärvade portföljen är uthyrd till 94 procent med en återstående genomsnittlig kontraktstid om 3,8 år. Fastigheten ger 3,7 miljoner pund i hyresintäkter per år, vilket återspeglar en initial initialavkastning på 5,9 procent. Det finns betydande möjligheter att tillföra ytterligare värde genom ytterligare renoveringar, hållbarhetsförbättringar och andra aktiva kapitalförvaltningsinitiativ som ger ytterligare hyrestillväxt. CLS avser att finansiera förvärvet genom befintliga kontanter. Tillträdet beräknas ske den  28 september 2020.

I en kommentar till förvärven säger CEO Fredrik Widlund:
– Den här transaktionen förstärker vår närvaro i Greater London och i London South East, vilket ger attraktiva avkastningar samt möjligheter att aktivt förvalta byggnaderna för att skapa ytterligare värde. Vi har varit disciplinerade i vår strategi för förvärv och styrkan i dessa tillgångar, kombinerat med vår långsiktig övertygelse på den brittiska marknaden, gör detta till ett spännande tillskott i vår portfölj.