30 april 2024
tisdag, 15 september 2020 12:53

Oscar Properties i strid mot Skeppsbron Skatt

Skrivet av 

 

 

 


Skeppsbron Skatt med vd Mac Berlin har fått två tredskodomar i Stockholms tingsrätt godkända mot Oscar Properties för obetalda skattekonsultationer om 500.000 kr. Oscar Properties finanschef Per-Axel Sundström, menar dock att bolaget anser att det arbete som Skeppsbron Skatt anger i fakturorna inte har beställts av Oscar Properties och inte heller att det fakturerade arbetet har utförts. Per Sundström menar vidare att fakturorna antingen har utställts av misstag eller är det ett försök till bedrägeri.

 

 

 

 

 

 


Oscar Properties kan tvingas betala drygt 500.000 kronor till Skeppsbron Skatt efter två tredskodomar i Stockholms tingsrätt, skriver Dagens Juridik.

Skeppsbron skatt har fordringar på Oscar Properties Holding, vilka har gått från Kronofogdemyndigheten till Stockholms tingsrätt Nu har två mål avgjorts via tredskodomar där Oscar Properties Holding tvingas betala drygt en halv miljon kronor till Skeppsbron skatt för skattekonsultationer.


Oscar Properties Förvaltning, har enligt domarna, förelagts att lämna skriftliga svaromål och underrättats om att tredskodom kan komma at meddelas om bolaget inte uppger några skäl som kan ha betydelse för prövningen i målen. Då Oscar Properties inte svarat har Skeppsbron Skatt begärt att tredskodom ska meddelas. Tredskodom meddelades dagarna efter varandra i båda målen.

Efter sista tredskodomen kontaktade dock Oscar Properties domstolen och bestrider kraven i båda domarna.

Oscar Properties finanschef Per-Axel Sundström skriver, med en fullmakt från Oscar Engelbert, att bolaget inte anser att det arbete som anges i fakturorna ”kan ha beställts av oss och inte heller utförts. Vi har heller inte fått några råd eller produkter enligt fakturorna”.

Vidare skriver Per-Axel Sundström  att bolaget har begärt förklaring från Skeppsbron Skatt vad detta arbete har avsett ”eftersom vi inte känner till några frågor eller projekt med skatteproblematik som kan komma ha behövt utredas under aktuell tid”.

Något svar har Oscar Properties inte fått på detta eller på frågorna om vem som ska ha beställt dessa arbeten, vilka råd som har lämnats eller vad fakturorna avser, enligt skrivelsen till domstolen.

”Vi har uppfattat att vi tillsammans med Skeppsbron enats om att låta tingsrätten pröva om det finns någon substans i Skeppsbrons krav eller om de ska ogillas”.

Vidare är Oscar Properties finanschef skarpt kritisk till att tingsrätten ska ha uppmanat Skeppsbron skatt att begära tredskodom ”eftersom tingsrätten inte anser att våra bestridanden ska prövas”.

”Varför har inte tingsrätten kontaktat oss istället och begärt förklaring till varför vi uppfattar att dessa fakturor är felaktigt utställda och inte kan utlösa något betalningsansvar?”, skriver Per-Axel Sundström som menar att om domstolen hade gjort detta hade han kunnat upplysa domstolen om att Oscar Properties betalar i stort sett alla krav men i de fall som bolaget anser att avtal saknas bedömer bolaget att fakturorna utställts av misstag eller i ett försök till bedrägeri.