2 maj 2024
fredag, 18 september 2020 11:09

Eiendomsspar säljer på Tjuvholmen i Oslo

Skrivet av 

 

 

 


Canica köper av Eiendomsspar en större och vacker kontorsbyggnad på Tjuvholmen i Oslo. Foto: Jørgen Egeland

År 2003 köpte Selvaag och Aspelin Ramm området Tjuvholmen av Oslo Havn KF. Försäljningen markerade starten för Fjordbyen och var resultatet av en unik konceptkonkurrens 2002, där investerare och arkitekter tillsammans utarbetade förslag för utveckling av området.

 

 

 

 

 

 

 

 

Eiendomsspar och ett företag som bildats av Vika Project Finance med Canica som den enda investeraren i företaget har undertecknat ett bud på en av Oslos mest attraktiva kontorfastighet belägen på Tjuvholmen. Canica  planerar att tillträda fastigheten under november 2020. Köpeskillingen har inte meddelats.

Den sålda fastigheten är en profilerad kontorsbyggnaden, formgiven av Niels Torp, och den är en av de största byggnaderna på Tjuvholmen. I fastigheten finns cirka 750 anställda och fastigheten är fullt uthyrd till fyra större hyresgäster, vilka är advokatbyrån Selmer, WeWork, Pangea Property Partners och Bearingpoint. Selmer är den största hyresgästen som hyr 61 procent av byggnadens lokalyta.

Transaktionen omfattar även 20 inomhusparkeringar. Restaurangerna och konstgalleriet på bottenvåningen ingår inte i transaktionen.

Eiendomsspar uppger i ett börsmeddelande att försäljningen medför en värdeökning på cirka 18 NOK per aktie, jämfört med Eiendomsspars värdering av fastigheten per den 31 december 2019.

– Det är sorgligt att sälja en av de absolut vackraste fastigheterna i vår portfölj. Vi är dock mycket nöjda med att en solid och långvarig aktör som Canica kommer att bli den nya ägaren. Eiendomsspar köpte byggnaden 2011 och det har varit en fantastisk byggnad att äga och arbeta med genom dessa år. Vika Project Finance/Canica kom snabbt på plats efter att vi planerade för en försäljning av fastigheten och köparen har agerat mycket effektivt, professionellt och beslutsamt. Till slut kom vi överens om att acceptera ett bud innan vi presenterades ett försälningsprospektet på marknaden, säger Christian Ringnes, vd för Eiendomsspar.

Due diligence börjar omedelbart. Pangea Property Partners har varit finansiell rådgivare för Eiendomsspar.