4 maj 2024
onsdag, 23 september 2020 13:33

Aberdeen/Ailon lanserar mikroboende i Helsingfors

Skrivet av 

 

 

 


Skanska bygger åt Aberdeen Standard Investments och Ailon ett hus som kallas Music Tower i Helsingfors, och som kommer att bestå av studior att hyra, mötesrum och en bastuavdelning på den översta, åttonde våningen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Aberdeen Standard Investments och Ailon har gett Skanska uppdraget att bygga med parternas första projektet med mikroboende i Finland, Music Tower, som ligger i Helsingfors Jätkäsaari. Byggnadsarbeten har redan påbörjats och projektet kommer att slutföras under våren 2022.

Music Tower kommer att bestå av studior att hyra, mötesrum och en bastuavdelning på den översta, åttonde  våningen. De boende kommer att ha tillgång till en rad sociala ytor med bekvämligheter som är en del av en levande och stimulerande gemenskap. Det speciella med studiorummen är loftkänslan, som bland annat syns i de nära fem meter höga takhöjden. Rummen är högre än vanligt och det gör möjligt att bygga ett mellanvåning över badrummet och korridoren. Music House byggs i utvecklingsområdet Jätkäsaari, med bra transportförbindelser från Välimerenkatu 22. Byggnaden ska få miljöklassen LEED v4 Gold Level.

Christian Schjødt-Eriksen
, fondförvaltare på Aberdeen Standard Investments, säger:
– Detta är vårt första projekt med mikroboende i Helsingfors och jag uppskattar dess enastående funktioner. Detta byggprojekt sticker ut när det gäller plats, arkitektur, design, kvalitet och dess starka hållbarhetsinformation.

Jacob Cronstedt, grundare av Ailon Group, även utvecklingschef för projektet, säger:
– Det här är ett mycket spännande projekt och Music House kommer att bli en byggnad med karaktär i Jätkäsaari och det kommer att bli ett eftertraktat modernt stadsboende i Helsingfors.

– Vi kommer att kunna använda Skanskas expertis på många sätt i detta intressanta projekt. Till exempel har tomtens placering mellan två befintliga byggnader och i ett gatuhörn, en särskild inverkan på logistikhanteringen på platsen. Dessutom implementeras källarväggarna som en hög vägg på grund av de krävande markförhållandena, säger distriktschef Yianni Charalambous.