2 maj 2024
tisdag, 29 september 2020 11:06

Solpaneler på alla Eurocommercials centrum

Skrivet av 

 

 

 


Från vänster: Patrik Sörnell, fastighetschef på Eurocommercial i Sverige och Jonas Gustavsson, Director Asset Management för Eurocommercial i Sverige.

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu satsar Eurocommercial på solceller för samtliga av sina köpcentrum i Sverige och bolaget tar därmed ett kliv närmare sitt höga hållbarhetsmål.

Som en del i Eurocommercials höga hållbarhetsmål installerar nu bolaget solpaneler på taken på alla sina köpcentrum i Sverige; Valbo, C4 Shopping, Hallarna, Bergvik och Ingelsta Shopping. Elins Esplanad och Grand Samarkand har sedan tidigare solcellsanläggningar på sina tak. Innan år 2020 närmar sig sitt slut kommer därmed Eurocommercials samtliga köpcentrum i Sverige att vara inkluderade i framtidssatsningen.

– Det här är viktig och självklar del i vårt hållbarhetsarbete och ett tydligt steg på väg mot att bolaget ska bli koldioxidneutralt till 2030, berättar Patrik Sörnell, fastighetschef på Eurocommercial i Sverige.

Han fortsätter:
–  Solpaneler är inget nytt för oss men nu satsar vi fullt ut och installerar så stora anläggningar som är ekonomiskt möjligt med nuvarande skatteregler. Vi har även goda förutsättningar att utöka våra anläggningar från nuvarande storlekar på strax under 255 kWp, om den skattemässiga gränsen ändras framöver.

Eurocommercial har i Sverige redan idag med nuvarande solpaneler en årlig produktionskapacitet på närmare 500.000 kWh/år. I och med denna satsning ökas kapaciteten till hela 2.000.000 kWh/år.

– Sedan många år köper vi bara grön el så det här är också en viktig del i att kunna producera mer el lokalt, säger Patrik Sörnell.

Eurocommercial har utsett Soltech Energys dotterbolag Swede Energy Power Solutions till samarbetspartner för arbetet och satsningen i Sverige.