19 maj 2024
torsdag, 01 oktober 2020 12:00

Diös hyr ut 3.800 kvm till Tele2 i Sundsvall

Skrivet av 

 

 

 


Det nya kontoret för Tele2 i IN:Gallerian i hjärtat av Stenstaden i centrala Sundsval kommer att rymma 300 arbetsplatser.

 

 

 

 

 

 

 

 

Diös utvecklar och hyr ut ett nytt modernt kontor till Tele2 i IN:Gallerian i hjärtat av Stenstaden i centrala Sundsvall. Den nya kontorsmiljön kommer att rymma 300 arbetsplatser och etableringen bidrar till ökade flöden av människor i stadskärnan.

Avtalstiden för uthyrningen är 10 år och årshyran uppgår till 9 Mkr. Inflyttning är beräknat till hösten 2021. Tele2 lanserar ett nytt kundservicecenter för fast och mobil uppkoppling samt underhållning, och samlar all verksamhet i Västernorrland i ett modernt kontor mitt i centrala Sundsvall. Etableringen innebär att Diös utvecklar plan två och tre i fastigheten Lyckan 6 och konverterar bland annat en tidigare butiksyta till det nya kontoret, på motsvarande drygt 3.800 kvm. Att öka flödet av människor i centrum är en viktig pusselbit i bolagets utvecklingsplan för IN:Gallerian och det nya stadskvarteret, som även inkluderar det blivande Clarion-hotellet.

– Det känns fantastiskt att äntligen få berätta om Tele2’s etablering i Sundsvall. Det innebär att hundratals människor kommer att arbeta, vistas, äta, shoppa och ta del av stadens utbud – varje dag. Den nya kontorsetableringen skapar tillsammans med PickPackPost, restauranger, caféer och butiker en attraktiv plats med urban service och moderna kontor, helt i linje med vår vision om att göra Sundsvall till en av Sveriges mest inspirerande städer, säger Sofie Stark, fastighetschef, Diös.

– Vi vill vara en så attraktiv arbetsgivare som möjligt i regionen och vi tror att det nya moderna kontoret kommer bli Sveriges bästa kundservicekontor både för våra anställda och för våra kunder, säger Samuel Skott, kommersiell chef, Tele2.