3 maj 2024
måndag, 12 oktober 2020 11:18

Swedish Logistic Property ska noteras

Skrivet av 

 

 

 


SLP grundades under senhösten 2018 av fastighetsprofilerna från vänster: Erik Selin, Peter Strand och Greg Dingizian.

 

 

 

 

 

 


Huvudägarna till fastighetsbolaget Swedish Logistic Property – SLP – har fattat ett inriktningsbeslut om att börsnotera bolaget och det snabbväxande bolaget har redan påbörjat arbetet med att göra bolaget redo för en kommande notering. Siktet är inställt på Stockholmsbörsens huvudlista och planen är att en notering ska kunna genomföras under början av 2022.

– Vi har på kort tid tagit SLP från att vara en relativt okänd fastighetsaktör till att bli en seriös utmanare på lager- och logistikfastigheter. Vi vill fortsätta stärka SLP:s roll som en självklar aktör inom lager och logistik i Sverige. För att kunna hålla en fortsatt hög tillväxttakt och för att kunna utveckla bolaget på ett optimalt sätt är vi övertygade om att en noterad miljö är rätt väg för bolaget, säger Peter Strand som är en av grundarna av SLP.

Det snabbt växande bolaget har tidigare gjort ett antal personalförstärkningar i den operativa ledningen av bolaget. Bland annat tillträder Tommy Åstrand, med mångårig erfarenhet från noterade bolag, som CFO i SLP vid årsskiftet. Nu genomförs ytterligare förändringar av bolagets styrelse och ledning i syfte att stärka bolaget inför en kommande notering.

Från årsskiftet tillträder Peter Strand som vd i SLP. Peter Strand som sedan starten av bolaget har varit styrelseordförande i bolaget, men tar nu en mer aktiv roll som VD. Peter Strand har haft motsvarande roll i de tidigare börsnoterade bolagen Victoria Park och Tribona. Han har dessförinnan lång erfarenhet från fastighetsbranschen med anställningar i bland annat Annehem och Akelius på meritlistan.

Erik Selin ersätter Peter Strand som styrelseordförande i SLP. Styrelsen som tillträder vid årsskiftet får därutöver flera nya namnkunniga tillskott med gedigna erfarenheter från fastighetsbranschen:

Det betyder att Erik Selin, en av grundarna av SLP, grundare och vd för Balder blir styrelseordförande.
Greg Dingizian, en av grundarna av SLP, grundare och tidigare vice ordförande i Victoria Park, blir vice styrelseordförande.


Styrelsen i SLP komplettras med Sofia Ljungdahl, vd för OBOS Nya Hem, tidigare bland annat styrelseledamot i Victoria Park och regionchef i Besqab, Sophia Bergendahl, delägare i Bergendahls och verksam både i koncernens operativa verksamheter, Unni Sollbe, vd för Stena Fastigheter Malmö, tidigare bland annat vd för Akademiska Hus Syd samt Jacob Karlsson, grundare, vd och delägare i K-Fastigheter.

 

– Det är roligt att SLP får en förstärkt styrelse med så många kompetenta personer. Det har varit viktigt för oss att hitta en bra sammansättning av personer som har ett tydligt entreprenöriellt synsätt. Bolaget har fortsatt mycket höga tillväxtambitioner och där tror jag att enkla och snabba beslutsvägar är en grundförutsättning för att vi ska kunna lyckas, kommenterar Erik Selin som alltså blir ny styrelseordförande i SLP.

En av de nya styrelseledamöterna i SLP blir K-fastigheter grundaren Jacob Karlsson. I samband med styrelseutnämningen har han även valt att investera i SLP.

– SLP är ett av de mest spännande nya fastighetsbolagen i Sverige och har på kort tid gjort en otrolig resa. Det är spännande och stimulerande att få vara en del av SLP och att kunna bidra till den fortsatta utvecklingen i min nya roll som styrelseledamot. Givetvis hoppas jag också att mina erfarenheter från noteringen av K-Fastigheter ska kunna bidra till SLP:s noteringsprocess, säger Jacob Karlsson som blir ny styrelseledamot i SLP.


SLP äger ett 20-tal fastigheter i södra Sverige med en uthyrningsbar yta om drygt 200.000 kvm och med en hyresintäkt omå cirka 100 Mkr per år. Bolaget som har fokus på projektfastigheter har på kort tid lyckats förvärva byggklar mark från kommuner och andra fastighetsägare. På dessa lägen driver bolaget  ett antal utvecklingsprojekt och har flera nya, moderna och effektiva lager- och logistikanläggningar under produktion.