13 maj 2024
måndag, 19 oktober 2020 09:49

Aspelin Ramm säljer i Stor-Oslo för 650 MNOK

Skrivet av 

 

 

 


Aspelin Ramm säljer till Ragde Eiendom en industrifastighet om 50.000 kvm i Lillestrøm, cirka 2,2 mil öster om Oslo

 

 

 

 

 

 

 


Ragde Eiendom har ingått avtal med Aspelin Ramm för förvärv av Dynea-fastigheterna i Lillestrøm och Hurum. Lillestrøm ligger cirka 2,2 mil öster om Oslo. Försäljningspriset är 650 MNOK.

– Vi förbereder oss för tillväxt och säljer två industriella fastigheter. Fastigheten på Lillestrøm är nästan 50.000 kvm och den säljs med ett mycket långt leasingavtal med Dynea. För oss som utvecklare ligger utvecklingsmöjligheterna lite för långt fram i framtiden. Vi har för närvarande utvecklingsprojekt till ett värde av mer än 13 miljarder norska kronor, varav vår andel är cirka 7 miljarder. Dessa projekt, och förmodligen också några nya, kommer att vara i fokus under de kommande åren, säger Gunnar Bøyum, vd för Aspelin Ramm.

En mindre fastighet på Hurum, som också hyrs ut till Dynea, ingår i transaktionen.

– Dessa försäljningar är en del av vår normala portföljjustering. Detsamma gäller den senaste försäljningen av kontorsfastigheter på Økern tillsammans med OBOS. Vi utvecklas normalt för ett långvarigt ägande, men ibland tycker vi det är lämpligt att sälja för att gå in i nya utvecklingsprojekt, säger Gunnar Bøyum.

– Vårt geografiska fokus är som tidigare Stor-Oslo och Göteborg, varav det senare utgör ungefär en fjärdedel av vår portfölj. Om tillväxten blir starkast i Oslo eller Göteborg beror på vad vi köper. Båda marknaderna är en prioritet för oss, tillägger Bøyum.

Pangea Property Partners har varit finansiell rådgivare till Aspelin Ramm i försäljningsprocessen. Advokatbyrån Haavind har också hjälpt säljaren.

Ragde Eiendom har haft en stark tillväxt de senaste åren med flera stora förvärv i Oslo-regionen.

– Fastigheterna på Lillestrøm och Hurum med Dynea som långsiktig hyresgäst passar vår profil mycket bra, säger Edgar Haugen, vd för och grundare av Ragde Eiendom.