27 april 2024
måndag, 19 oktober 2020 15:20

Sverre Molvik, ny vd för Selvaag Bolig

Skrivet av 

 

 

 

 

 


Rekryteringen av
Sverre Molvik (bilden) innebär att blir vd för Selvaag Bolig ASA och han ersätter Rolf Thorsen som avgår som vd med omedelbar verkan. Øystein Klungland har utnämnts till vice vd och COO. Efter en utvärderingsprocess har styrelsen kommit fram till att Rolf Thorsen ska avgå omgående. Rolf Thorsen har lett Selvaag Bolig sedan maj 2019.

– Thorsens tid i företaget blev kortare än vi alla hade planerat. Jag vill ändå tacka honom för hans goda arbete under den tid vi har arbetat tillsammans, säger styrelsens ordförande Olav H. Selvaag.

Sverre Molvik tillträder omgående som vd. Han har varit i företaget i tio år, först som portföljförvaltare och de senaste sex åren som CFO. Han har tidigare varit vd för Skanska Bolig AS och regionchef för Peab Bolig AS. Molvik har en magisterexamen i teknik och han har också en MBA.

– Molvik känner både företaget och marknaden mycket väl. Under sin tid hos oss har han haft toppledningsroller inom både kärnverksamhet och strategisk finansiell verksamhet. Vi är övertygade om att han kommer att leda företagets vidareutveckling på ett bra sätt, säger Olav H. Selvaag.

Øystein Klungland, som för närvarande är vice verkställande direktör för Stor-Oslo, blir vice vd  och COO. Han har arbetat i Selvaag sedan år 2005 och i Selvaag Bolig sedan år 2010. Han har lång erfarenhet av utveckling och genomförande av bostadsprojekt, både från entreprenörs- och kundsidan. Klungland har en magisterexamen i teknik.

– Målet är att rollen som vice vd ska säkerställa fortsatt högt värdeskapande i utvecklingen och genomförandet av projekten. Rollen kommer också att ge företaget en extra drivkraft i konceptutvecklingen för att möta framtida bostadsbehov. Samhället förändras, men Selvaag Bolig kommer att fortsätta bygga bostäder för alla målgrupper på ett kostnadseffektivt sätt, säger Selvaag.

Rolf Thorsen har ett 12-månaders avtal om förtidspension.