30 april 2024
torsdag, 22 oktober 2020 09:08

Patrizia köper bostäder av Slättö för drygt 1 Mdr

Skrivet av 

 

 

 


Patrizia köper 427 bostäder för drygt 1 Mdr kr av Slättö. Bostäderna ska byggas i fastigheten Valhall i Hyllie, Malmö. Bostäderna beräknas vara färdigställda under fjärde kvartalet  år 2021.

 

 

 

 

 

 

 

 

Patrizia har avtalat med Slättö, om att köpa ett bostadsutvecklingsprojekt i Hyllie, en förort till Malmö, för 100 MEUR, cirka 1.036 Mkr. Projektet omfattande 427 lägenheter om 1-4 rok, omfattande 21.173 kvm uthyrbar area, är planerat att slutföras under fjärde kvartalet 2021

Hyllie är ett välkänt bostads- och kommersiellt distrikt i södra delen av staden. Utvecklingen är strategiskt belägen i närheten av köpcentret Emporia och drar nytta av utmärkta transportförbindelser via den närliggande järnvägsstationen Hyllie.

Jörg Laue, transaktionschef för Patrizia i Norden, säger i en kommentar:
– Det är ett spännande bostadsutvecklingsprojekt i ett starkt område i en av Sveriges större städer. Bostäderna kommer att vara färdigställas till en hög standard och de kommer att möta den växande efterfrågan på moderna lägenheter i Malmö. Vi fortsätter att leta efter möjligheter att öka vår exponering mot bostäder i Sverige, särskilt kring Stockholm, Malmö, Göteborg.

Johan Lagerdahl, chef kapitalförvaltning för Patrizia i Sverige, säger:
– Den svenska bostadsmarknadens defensiva profil innebär att vi kommer att kunna leverera säkra och stabila intäkter till våra investerare. Marknaden stöds av en gynnsam dynamik i utbudsefterfrågan på grund av en växande stadsbefolkning och en begränsad tillgång på lämpliga bostäder.

– Hyllie är ännu ett lyckat projekt med god lönsamhet inom Slättös opportunistiska fond och vi ser fram emot att kunna lämna över attraktiva bostäder till Patrizias i slutet av nästa år. Vi kommer att föra ett tätt samarbete tillsammans med Patrizia för de återstående delarna av projektet, kommenterar Sofie Sihver, transaktionschef på Slättö.

Patrizia fastighetsportfölj i Sverige uppgår nu till 400 miljoner euro under förvaltning,  varav cirka 20 procent av detta portföljvärde utgörs av bostäder. Patrizias förvaltade fastighetsportfölj i Norden uppgår till cirka 1,7 miljarder euro. Patrizia har för närvarande medel och mandat på över 11,5 miljarder euro för förvärv av bostäder.

Patrizias kommersiella rådgivare i affären var Jones Lang LaSalle medan Cederquist var Patrizias juridiska rådgivare.