30 april 2024
fredag, 23 oktober 2020 09:57

Offentliga Hus noteras med 10.000 nya aktieägare

Skrivet av 

 

 

 


Fredrik Brodin, vd för Offentliga Hus, påbörjar från start arbetet för ett listbyte för Offentliga Hus till Nasdaq Stockholms huvudlista.

 

 

 

 

 

 

 

 

Offentliga Hus i Norden AB noteras idag fredagen den 23 oktober 2020 på Nasdaq First North Premier Growth Market. Erbjudandet har övertecknats och bolaget får över 10.000 nya aktieägare. Erbjudandet tecknades till över 91 procent av nordiska investerare. Priset för aktien har fastställts till 13,4 kronor, vilket motsvarar ett marknadsvärde på bolagets aktier om 2.680 Mkr före noteringen och ett marknadsvärde om 3.430 Mkr efter noteringen.

Erbjudandets totala värde uppgår till cirka 1.500 Mkr och cirka 1.725 Mkr förutsatt att en option om övertilldelning utnyttjas till fullo.

Fredrik Brodin, vd för Offentliga Hus, kommenterar:
– Det är glädjande att intresset för att bli delägare i Offentliga Hus har varit stort, både bland svenska och internationella institutionella investerare såväl som bland allmänheten i Sverige. Jag vill passa på att välkomna alla nya aktieägare. Nu börjar resan som noterat bolag och jag ser fram emot en fortsatt expansion med fokus på samhällsfastigheter. Vi påbörjar dessutom redan nu arbetet för ett listbyte till Nasdaq Stockholms huvudlista.

Offentliga Hus har sedan starten 2011 varit ett transaktionsdrivet bolag med fokus på långsiktig förvaltning av samhällsfastigheter. Bolaget fokuserar huvudsakligen på tre fastighetssegment; vård och omsorg, utbildning samt kontor för offentlig förvaltning.

Säljande aktieägare i är bolagets enda aktieägare Nordact AB. Nordact AB är ägt till 50 procent vardera av Aktiebolaget Fastator och Offentliga Nordic Property Holding SARL. Aktiebolaget Fastator (publ) är noterat på Nasdaq First North Growth Market och dess huvudägare är Joachim Kuylenstierna (genom Skälsö Intressenter AB) och Mats Lundberg (genom Mats Invest AB), vardera med ett innehav om 27,8 procent av aktierna. Offentliga Nordic Property Holding SARL är ägt av Bardeen FCP-SIF till 75 procent och av Pierre Ladow, styrelseledamot i Offentliga Hus, med 25 procent.

Fastator och Offentliga Nordic Property Holding SARL har som ambition att efter noteringen omstrukturera sitt innehav i Offentliga Hus i syfte att bli direkta aktieägare i bolaget.


Styrelsen i Offentliga hus är: Björn Rosengren, ordförande och ledamöterna Carl Bildt, Magdalena Schmidt, Mari Broman, Svante Bengtsson och Pierre Ladow.