28 april 2024
tisdag, 27 oktober 2020 12:00

Pangea säljer byggrätter i S:t Eriks-området

Skrivet av 

 

 

 


Utveckling av ett nytt stadskvarter i västra delen av S:t Eriks-området i samband att S:t Eriks ögonsjukhus flyttar. Nya bostäder, lokaler och offentliga platser planeras. Ett nytt kvarter längs Fleminggatan enligt ett förslag från Tengbom.

 

 

 

 

 

 

 

 


Försäljningen av byggrätter om drygt 40.000 kvm på f.d. S:t Eriks Ögonsjukhus är nu inledd. Det betyder att Stockholms mest spännande bostadsprojekt lanseras nu. Pangea Property Partners har Region Stockholms uppdrag att genomföra en försäljning av byggrätterna.

S:t Eriks Ögonsjukhus har nyligen flyttat från Fleminggatan på Kungsholmen i Stockholm till nya lokaler i Hagastaden. Se länk. I samband med detta slutförs ett detaljplanearbete som möjliggör en omfattande bostadsbebyggelse på platsen.

– Det här är 20-talets mest attraktiva bostadsbyggrätter i innerstaden. Det fantastiska läget och storleken gör det till ett unikt stadsutvecklingsprojekt som väldigt sällan kommer ut på marknaden, säger Joakim Arvius, vd på Pangea Sverige och ansvarig för transaktionen.

Planeringen innebär att sjukhuset kommer att rivas och ge plats för två nya kvarter innehållandes drygt 40.000 kvm för bostäder, kontor, förskola och andra verksamheter.

– Vi förväntar oss ett stort intresse, främst i Sverige, men även bland internationella aktörer, säger  Joakim Arvius.

Målsättningen är att slutföra transaktionen under början av nästa år.