5 maj 2024
torsdag, 29 oktober 2020 12:20

Skanska bygger sitt första kontor i Beverly Hills

Skrivet av 

 

 

 


Vid 9000 Wilshire Boulevard i Beverly Hills, Kalifornien, planerar Skanska att utveckla och bygga en kontorsbyggnad med fyra våningar på 4.270 kvm med takterrass och fyra våningars parkering under mark.

 


Marknaden för nybyggda kreativa kontorslokaler är extremt hög i Beverly Hills, menar Skanska.


 

 

 

 


Skanska investerar cirka 65 miljoner dollar, cirka 577 Mkr, i sitt första kontorsutvecklingsprojekt i Beverly Hills i Los Angeles, USA. Byggkontraktet är värt cirka 33,3 miljoner dollar, cirka 296 Mkr, vilket kommer att inkluderas i Skanska USA:s orderingång för fjärde kvartalet 2020.

Vid 9000 Wilshire Boulevard i Beverly Hills, Kalifornien, planerar Skanska att utveckla och bygga en kontorsbyggnad med fyra våningar på 4.270 kvm med takterrass och fyra våningars parkering under mark. Projektet kommer att sikta på att nå LEED Platinum-certifiering.

Byggnadsarbetena beräknas starta i slutet av oktober 2020 och projektet förväntas vara färdigbyggt under tredje kvartalet 2022.

Sedan 2009 har Skanska USA Commercial Development investerat mer än två miljarder dollar i kontors- och flerfamiljsprojekt och har utvecklat kontor för hyresgäster som Waste Management Inc., Bank of America, Brooks Sports, PricewaterhouseCoopers och Tommy Bahama.

– Eftersom det är en stor efterfrågan på nyutvecklade lokaler i Beverly Hills på grund av ett begränsat utbud av nya byggnader och en vakansgrad på mindre än 10 procent, så är marknaden för nybyggda kreativa kontorslokaler extremt hög, säger Clare De Briere, Executive Vice President for Commercial Development i Los Angeles.

 

Hon fortsätter:
– Vår förmåga att självfinansiera våra projekt och utnyttja vår byggproduktion i världsklass ger de oss möjligheten att uppföra en modern ny kontorsbyggnad med speciella, unika hyresgäster till hjärtat av Beverly Hills. Den nya kontorsbyggnaden kommer att ge en ny hyresgäst möjlighet att hitta ett nytt hem bland globala ledare som Google, Morgan Stanley, Live Nation och MGM Studios.