28 april 2024
torsdag, 29 oktober 2020 12:41

Stort intresse för Hagastadens sista kvarter

Skrivet av 

 

 

 


Tanken är att både bostäder och verksamheter ska inrymmas i husen i Hagastadens kv. 38 och 39, som ligger nära E4/E20 och Värtabanan, vilket ställer speciella krav på husproduktionen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hela 23 bolag har på olika sätt visat intresse för Hagastadens sista kvarter, som är kv. 38 och 39 och som ska bebyggas. Följande aktörer har gått vidare till steg två i processen för jämförelseförfarandet för exploateringskontoret: 1. AMF Fastigheter AB, 2. Besqab Projektutveckling AB. 3. Hemsö Fastighets AB. 4. Humlegården Fastigheter AB. 5. Seniorgården AB – AB Borätt. 6. Vasakronan AB och 7. Vectura Fastigheter AB.

I steg två av jämförelseförfarandet kommer aktörerna att vidareutveckla sin projektidé och presentera den för exploateringskontoret under november 2020.

Exploateringskontorets ledningsgrupp kommer sedan att utse en eller fler aktörer som erbjuds teckna markanvisningsavtal inom västra Hagastaden. Beslut om eventuell markanvisning tas av exploateringsnämnden.

– Det har varit ett stort intresse för västra Hagastaden, vilket vi är väldigt glada för, säger Sofi Klingvall, planeringschef Stockholms stad.