6 maj 2024
fredag, 06 november 2020 12:45

Magnolia bygger 900 bostäder åt Trenum i Karlstad

Skrivet av 

 

 

 


Magnolia bygger åt Trenum cirka 900 hyresrätter i Tullholmsviken, Karlstad. Trenum ägs till hälften vardera av Tredje AP-fonden och Balder. Bedömd inflyttning sker från december 2023. Arkitekt är Lindberg Stenberg. Foto: Illustration

 

 

 

 

 



Nu har Magnolia byggstartat ett projekt i Tullholmsviken i Karlstads kommun åt byggherren Trenum, ett bolag som ägs till hälften vardera av Tredje AP-fonden och Balder. Tullholmsviken är en ny attraktiv stadsdel vid Vänerns strand, nära Karlstad centrum. Totalt planeras tre kvarter med sammanlagt cirka 900 lägenheter i olika storlekar. Husen har hämtat inspiration från områdets industriella historia.

Det var i april i år 2020, som Magnolia Bostad tecknade ett avtal om försäljning av cirka 900 bostäder till Trenum AB. Bedömt fastighetsvärde vid färdigställande uppgår till cirka 1,7 Mdr kr. Se länk.

Försäljningen innefattar en del av fastigheten Tullholmssågen 4 i Karlstad, som omfattar 53.500 kvm BTA. Fastigheten har ett attraktivt läge vid Tullholmsviken, endast en kort promenad från centrum med närhet till både Stadsträdgården och vattnet.

– Vi ser fram emot ännu ett projekt i Karlstad. Här har vi haft möjlighet att förvärva attraktiv mark i en kommun som är positivt inställda till stadsutveckling och vi har många bra samarbetspartners i staden, säger Magnus Eriksson, regionchef Mitt på Magnolia Bostad.

– Vi är glada över att utveckla vårt engagemang i Karlstad och ta oss an detta fina projekt med höga hållbarhetsambitioner. Vi ser nu fram emot att tillsammans utveckla Tullholmsviken till ett modernt och hållbart framtidsområde i en attraktiv del av staden, säger Erik Holmgren, fastighetsutvecklare på Balder.