6 maj 2024
fredag, 06 november 2020 13:52

Catella köper parkering och bostäder i Amsterdam

Skrivet av 

 

 

 


Catella köper i Amsterdams hamn, ett parkeringshus och två bostadshus med 107 lägenheter och en kontorsbyggnad med kommersiella butiker.

 

 

 

 

 

 

 

 


BMB-utveckling och Reggeborgh Vastgoed säljer en  parkeringsbyggnad och två bostadshus vid NDSM-kajen i Amsterdam till Catella Parken Europe, till ett icke publicerat belopp,

Parkeringshuset omfattar 525 parkeringsplatser, med en kommersiell  del på bottenvåningen och en takterrass för bostäder. Byggnaden, som förutom parkeringsanläggningen, består av två bostadshus med 107 lägenheter, en kontorsbyggnad och kommersiella butiker. Byggandet av projektet BinnenDok ska starta under första kvartalet år 2021 och projektet förväntas vara klart år 2023. Projektet  har ritats av Heren 5 arkitekter från Amsterdam.


BinnenDok-projektet realiseras i hjärtat av NDSM-kajen, det nya stadsdistriktet vid norra IJ-bankerna i Amsterdam, där det största och ett av världens mest moderna varv i världen en gång låg. Omvandlingen av detta område började för mer än 15 år sedan. Det totala utvecklingsprogrammet kommer att utökas under de kommande åren till cirka 5.000 hyres- och bostadsrätter, parkeringshus, mindre kontor och butiker.

Efter ha färdigställt mer än 300 sociala hem och ett medicinskt centra tidigare i år kommer BMB och Reggeborgh snart att leverera ett så kallat Pontkade-projekt i Amsteram med 250 hyres- och ägarbostäder med butiker och restauranger på bottenvåningarna.