29 april 2024
tisdag, 17 november 2020 12:49

Norska Storm köper KMC

Skrivet av 

 

 

 


En huvudägare i KMC Properties är Kverva Industrier, som är Gustav Witzøes investeringsbolag. Gustav Magnar Witzøe är en norsk miljardär och en betydande aktieägare i laxindustrin Salmar ASA. Witzøe är en av världens yngsta miljardärer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Noterade norska Storm Real Estate köper, enligt ett pressmeddelande, 100 procent av aktierna i KMC Properties för 1.076 MNOK, cirka1.022 Mkr. Köpeskillingen erläggs genom en emission om cirka 153,7 miljoner nya aktier i Storm Real Estate till priset av 7 NOK per aktie.

Storm Real Estate är ett norskt fastighetsbolag med en huvudsaklig verksamhet med fastighetsinvesteringar på den ryska marknaden med några kontorsbyggnader runtom i större ryska städer. Storm Real Estate bilddes är 2008. Vd är Morten Astrup.

KMC Properties äger 39 industrifastigheter i fem länder i Norden och i Nederländerna till ett totalt värde av cirka 3 miljarder.

I Sverige äger KMC industrifastigheter i bland annat Norrköping, Skara, Vårgårda, Kungshamn och Växjö. KMC Properties ägs av EBE Eiendom  till 51 procent, ett företag som kontrolleras av familjerna Bekken och Thoresen.

Den andra huvudägaren I KMC Properties är Kverva Industrier, som är Gustav Witzøes investeringsbolag. Gustav Magnar Witzøe är en norsk miljardär och en betydande aktieägare i laxindustrin Salmar ASA. Witzøe  är en av världens yngsta miljardärer.

Det sammanslagna bolaget kommer att ha en portfölj på 40 fastigheter med ett värde över 3,3 miljarder norska kronor.

På grund av den stora affären gick aktien i Storm Real Estate upp med drygt 40 procent till  6,90 NOK på den norska börsen.