29 april 2024
torsdag, 19 november 2020 14:18

Fortinova Fastigheter har noterats

Skrivet av 

 

 

 


Anders Johansson, grundare av och vd för Fortinova Fastigheter,

 

 

 

 

 

 

 

 



Fortinova Fastigheter AB meddelar att intresset för nyemissionen av B-aktier i bolaget i samband med noteringen på Nasdaq First North Premier Growth Market under torsdagen den 19 november 2020, var stort. Erbjudandet har övertecknats av svenska och internationella institutionella investerare och tillfört bolaget över 5.000 nya aktieägare
.

Det slutgiltiga priset i erbjudandet har fastställts till 44 kronor per aktie, vilket motsvarar ett marknadsvärde för bolaget om cirka 2,2 miljarder kronor. Erbjudandet omfattar 16,545.455 nyemitterade B-aktier, motsvarande cirka 33 procent av aktierna och 22 procent av rösterna i Fortinova efter erbjudandets genomförande.


I syfte att täcka eventuell övertilldelning i anslutning till erbjudandet har bolaget åtagit sig att emittera ytterligare högst 1.654.545 B-aktier, motsvarande tio procent av totalt antal aktier i erbjudandet.    

Under förutsättning att övertilldelningsoptionen utnyttjas till fullo, omfattar erbjudandet 18.200.000 nyemitterade B-aktier, vilket motsvarar cirka 35 procent av aktierna och cirka 24 procent av rösterna i Fortinova efter erbjudandets genomförande.

Fastighets AB Balder, SEB Fonder, ICA-handlarnas Förbund Finans AB, Kastellporten AB (dotterbolag inom Bygg-Göta gruppen) och Andra AP-fonden har förvärvat sammanlagt 10.880.000 B-aktier i erbjudandet, vilket motsvarar totalt cirka 479 Mkr och cirka 60 procent av erbjudandet, förutsatt att övertilldelningsoptionen utnyttjas i sin helhet.

Erbjudandets totala värde uppgår till cirka 728 Mkr före avdrag för noteringskostnader, och till cirka 800 Mkr om övertilldelningsoptionen utnyttjas till fullo.

Beräknad likviddag i erbjudandet är den 23 november 2020.

Anders Johansson, grundare av och vd för Fortinova Fastigheter säger i en kommentar:
– Vi är mycket stolta över det stora intresset som Fortinova har fått från investerare. Den stora efterfrågan från ankarinvesterarna, övriga institutionella investerare och allmänheten i Sverige är ett bevis på våra tillväxtmöjligheter. Vi välkomnar våra nya aktieägare och ser fram emot att fortsätta driva Fortinova i en publik miljö mot vår vision att bli västra Sveriges mest framstående bolag på bostadsfastighetsmarknaden.

Fortinova är ett växande fastighetsbolag vars affärsidé sedan starten 2010 har bestått av att förvärva, utveckla och förvalta främst bostadsfastigheter vilka, enligt Fortinovas bedömning, har dokumenterade starka kassaflöden. Bolaget har en målsättning att generera positiv avkastning över tid, oberoende av marknadens utveckling. Fortinova har ett geografiskt fokus på tillväxtkommuner i västra Sverige som bolaget bedömer har en god tillväxtprofil och är attraktiva orter att bo, arbeta och leva i.

Bolaget är beläget i Varberg och grundades av Fortinovas nuvarande vd Anders Johansson och vice vd Anders Valdemarsson. Per den 31 augusti 2020 ägde Fortinova fastigheter till ett värde om 2.261 Mkr varav bostadsfastigheter utgjorde cirka 86 procent. Resterande del var samhällsfastigheter och kommersiella fastigheter.