28 april 2024
måndag, 21 december 2020 12:34

Skanska bygger hyreshus för Citycon i Esbo

Skrivet av 

 

 

 


Skanska kommer att uppföra 275 lägenheter åt Cityccn i fyra byggnader med 4–14 våningar i den nordvästra änden av Lippulaiva i Esbo, utanför Helsingsfors. Produktionen påbörjas våren 2021 och den kommer att vara färdigställd i slutet av 2022 och i början av 2023.

 


 

 

 

 

 

 

 

Skanska har tecknat avtal med Citycon Oyj om att bygga hyreslägenheter i Esbo, utanför Helsingfors. Kontraktet är värt 39 MEUR, cirka 395 Mkr, vilket kommer att inkluderas i orderingången för Norden för det fjärde kvartalet 2020.

Projektet omfattar 275 lägenheter i fyra separata byggnader med en total yta på cirka 12.800 kvm. Byggnaderna kommer att värmas upp med geotermisk energi och solpaneler. vilket bidrar till att generera en del av den el som används av fastigheten.

Byggnaderna uppförs intill köpcentret Lippulaiva som för närvarande byggs av Skanska. Skanska har tidigare byggt ett flertal köpcentra för Citycon i Finland.

De 275 lägenheterna kommer att uppföras i fyra byggnader med 4–14 våningar i den nordvästra änden av Lippulaiva ovanför bussterminalen. Produktionen påbörjas våren 2021 och den kommer att vara färdigställd i slutet av 2022 och i början av 2023. Produktionen är ett steg Citycons strävan att växa med sin bostadsverksamhet. Totalt kommer åtta bostadsbyggander, inklusive 550 nya lägenheter, att byggas på platsen. Det preliminära avtalet om försäljning av bostäder tecknades med Hausia den 2 december 2020..

– Vi valde Skanska som vår partner på grundval av de mottagna anbuden och vi är övertygade om att när vi väljer samma byggföretag för både köpcentret och bostäderna kommer att minimera riskerna under produktionen samt försäkra oss den genomförs med samma höga kvalitet, säger Risto Seppo, fastighetsutvecklingschef på Citycon.

– Jag är mycket glad över att vårt samarbete med Citycon även fortsätter med bostadshus. I produktioen använder vi på Skanskas kompetens , allt från design och upphandling till konstruktion, säger Jorma Seppä, distriktschef på Skanska.