28 april 2024
måndag, 21 december 2020 16:14

NCC byggstartar Papirøen i Köpenhamn

Skrivet av 

 

 

 


På Papirøen i centrala Köpenhamn byggs nu bostäder, lokaler och hotell. Illustration: COBE Arkitekter

 

 

 

 

 

 


NCC har nu skapat en byggarbetsplats på Christianshavn i Köpenhamn för att genomföra det komplexa projektet med hotell, bostäder och företag. I bakgrunden syns Operan och Amaliehaven.

 

 

 

 

 

 

 



NCC kan nu påbörja det stora bygget av Papirøen för Udviklingsselskabet CØ P/S. Bakom företaget står Danica Ejendomsselskab (50 procent), Unionkul Ejendomme (37,5 procent) och Nordkranen (12,5 procent).
De sista detaljerna i det stora projektet Papirøen är på plats och byggandet kan nu påbörjas.

NCC har nu skapat en byggarbetsplats på Christianshavn i Köpenhamn för att genomföra det komplexa projektet med hotell, bostäder och företag.

– Vi har sett fram emot denna dag, när vi verkligen kan börja förverkliga detta spännande projekt, säger Palle Bjerre Rasmussen, chef för NCC Building Nordics i Danmark.

Palle Bjerre Rasmussen betonar att det är ett projekt med många olika inslag och detaljer som måste genomföras samtidigt på begränsat utrymme för byggaktivitet och med trånga förhållanden mitt i staden.

– Så vi drar nytta av hela vår erfarenhet av planering, logistik och professionell kompetens, och vi ser fram emot att sätta detta vidare i vårt konstruktiva samarbete med kund, konsulter och arkitekt, säger Palle Bjerre Rasmussen.

NCC har nu löst den logistiska utmaningen att etablera en byggarbetsplats på en ö mitt i Köpenhamn

Ordern tillkännagavs 2019. I samband med byggstarten under fjärde kvartalet 2020 kommer ordervärdet att vara cirka 1,2 miljarder danska kronor.

Fakta Papirøen i Köpenhamn
1. Bostadsrätter om  20.250 kvm. 2. Lokaler om 7.000 kvm. 3. Hyresrätter om 6.750 kvm. 4. Hotel om 6.000 kvm 5. Arkitekt: COBE.