1 maj 2024
måndag, 06 februari 2012 11:05

Telenor hyr i Diligentias Glashuset

Skrivet av 
malmo_vastra_hamnen
Diligentias kontorsbyggnad Glashuset.
Foto: Diligentia

 

Telenor valde Diligentias kontor “Glashuset” med havsutsikt i Masthusen, Västra hamnen, Malmö. Kontraktet gäller för 700 kvm till ett sextiotal medarbetare från juni 2012.

Masthusen i Västra hamnen utvecklas till en ny, miljöcertifierad stadsdel, enligt BREEAM Communities. Det blir en blandad stad med kontor, handel, service och bostäder. Vissa byggnader finns sedan tidigare, bland andra Glashuset, som inrymmer kontorslokaler och ICA Maxi. Här arbetar i dag bolag som IBM, Eniro, Biomet och IF.

– Vi är stolta över att ett starkt varumärke som Telenor väljer Diligentias ”glashus” som hemvist för sitt regionkontor i öresundsregionen, säger Andreas Ivarsson, marknadsområdeschef på Diligentia i Malmö.

Diligentia har under den första månaden 2012 hyrt ut kontorslokaler till Telenor och Kronofogdemyndigheten, vilket innebär 200 nya arbetstillfällen till Västra hamnen. De senare får lokaler i ett nytt kontorshus som börjar byggas under året.

Nu planeras byggstart för ytterligare ett hus med en blandning av kommersiella lokaler och hyresrätter. Parallellt med det förhandlar Diligentia med ytterligare potentiella hyresgäster.