1 maj 2024
måndag, 06 februari 2012 17:29

Maria Wetterstrand, ny styrelseledamot i White

Skrivet av 
maria_wetterstrand_foto-andreas-hillergren_w
Maria Wetterstrand. Foto: Andreas Hillergren

 

En enhällig extrastämma valde i dag Maria Wetterstrand som ny ledamot i styrelsen för White arkitekter.

– Jag är väldigt glad över att Maria kommer in i styrelsen. Hon är en auktoritet inom hållbarhet och miljö som åtnjuter stor respekt i alla läger, kommenterar Magnus Borglund, styrelseordförande i White.

I nära tio år var Wetterstrand riksdagsledamot och språkrör för Miljöpartiet. I september 2011 lämnade hon politiken och agerar sedan dess som fristående debattör, skribent och föreläsare. Hjärtat är fortfarande grönt, och miljöfrågorna står högst på agendan.

– Jag träffade Whites vd Monica von Schmalensee på en konferens i byggbranschen, och hon frågade om jag kunde tänka mig att ta plats i styrelsen. Då hade jag redan börjat fundera på ett sådant uppdrag, för att lära mig mera om hur det privata näringslivet fung­erar och vad jag skulle kunna tillföra med kunskap och idéer.

White är en branschpionjär inom hållbarhet, med unika erfarenheter och kompetens. Monica von Schmalensee är en internationellt efterfrågad föreläsare inom energisnålt byggande och samhällsplanering med hållbarhet i fokus. Hon är även ord­förande i den gröna branschorganisationen Sweden Green Building Council.

Wetterstrand kompletterar Per-Håkan Westin (tidigare vd för AP Fastigheter) och företagsekonomen Hans Bergenheim i Whites styrelse. Övriga medlemmar är med­arbetare på White.