18 maj 2024
onsdag, 22 februari 2012 11:15

Newsec erhåller förvaltningsuppdrag av Cordea Savills

Skrivet av 

Newsec Asset Management har fått i uppdrag att förvalta 11 fastigheter belägna i Stockholm, Skellefteå, Karlskorna och Växjö med en total yta om cirka 85 000 kvm. Fastigheterna utgörs främst av kontors- och handelslokaler och ägs av fonder tillhörande Cordea Savills som därmed blir ny kund till Newsec.

bjrn_lindeborg– Vi är glada över att ytterligare kunna bredda vår kundportfölj med Cordea Savills och över förtroendet att förvalta aktuellt bestånd. Med vår samlade kontors- och retailkompetens är förutsättningarna de rätta för att tillföra stora värden i den fortsatta utvecklingen av beståndet, säger Björn Lindeborg, vd för Newsec Asset Management.

Newsec Asset Management är en av Sverige ledande fastighetsförvaltare med cirka 4 miljoner kvm under förvaltning. Mer än hälften utgörs av kontorslokaler och cirka 1,5 miljoner kvm av butik- och handelsytor, varav 38 köpcentrum.

Det aktuella beståndet består bland annat av Amiralen Köpcentrum i Karlskorna, Solbacken Handelsområde  i Skellefteå, I11 Handelsområde i Växjö samt kontorsfastigheten Bryggan 16 på Kungsgatan i Stockholm. Fastigheterna ägs av Cordea Savills som är en internationell fondförvaltare inom fastighetssektorn med 9 kontor i Europa samt Singapore, där den nordiska verksamheten styrs från Stockholmskontoret. Totalt har Cordea Savills drygt 30 miljarder kr under förvaltning.