18 maj 2024
torsdag, 23 februari 2012 18:44

Catella rådgivare vid obligationsemission om 900 Mkr

Skrivet av 

catella_johan_ericsson_wCatella har agerat rådgivare och arrangör till Sefyr Värme AB, moderbolag till fjärrvärmebolaget Värmevärden AB.

Sefyr Värme AB emitterar en senior säkerställd obligation om drygt 900 Mkr riktad till utvalda nordiska institutionella investerare. Obligationen har en kupong om 7 procent och har fem års löptid. 



– Det här är första större affären för Catellas satsning inom finansieringsområdet. Vi ser tydligt att företag idag har ett stort behov av alternativ till traditionell bankfinansiering, säger Johan Ericsson, vd för Catella AB. 


catella_anna_ringby_w
– Vi ser ett stort intresse för företagsobligationsmarknaden från både emittenter och investerare. Oron från hösten 2011 har avtagit, vilket gör att låntagare och investerare har ökat sitt affärsfokus, tillägger
Anna Ringby, Head of Nordic Fixed Income. 



Värmevärden AB är ett energiföretag med verksamhet inom produktion och distribution av fjärrvärme. Verksamheten är spridd på elva kommuner i Mellansverige och präglas till stor del av nära samverkan med orternas tyngre industrier. Till viss del produceras även el i kombination med ångproduktion för industrin.

Sefyr Värme AB med Värmevärden AB ägs av Macquarie European Infrastructure Fund 2 och Capstone Infrastructure Corporation.